Hyllvärmare

(Ytterligare) 5 hyllvärmare som aldrig tycks bli lästa

För ungefär ett år sedan bloggade jag om ett gäng hyllvärmare som funnits länge hemma hos mig utan att bli lästa. Jag måste poängtera att jag har en lång, lång lista över böcker som jag är nyfiken på och jag har liksom inte för vana att samla på mig böcker som jag inte vill läsa. Det är bara det att flödet av nya böcker är tämligen konstant, så den där listan fylls ju bara på… Och detsamma gäller hyllorna. Att en bok har stått länge och värmt mina bokhyllor betyder med andra ord ingenting speciellt. Just den boken har bara… eh… inte blivit läst ännu.

I alla fall! I mitt tidigare inlägg så bloggade jag om Strändernas svall och Hon älskade, som jag dessutom hade lånat på bibblan (år 2009). Och nu kan jag stolt meddela att jag har läst båda två! Och att jag har lämnat tillbaka dem! Strändernas svall smög jag ner i bokinkastet (eftersom biblioteket var stängt), men Hon älskade fick jag lämna tillbaka över disk. Biblioteket har ju liksom hunnit byta system för sina böcker sedan jag lånade de här böckerna en gång i tiden och Hon älskade behövde således märkas med en tagg för att kunna stoppas in i återlämningsautomaten… Och ja, jag fick frågan om jag har haft den länge…

Strändernas svall och Hon älskade
Strändernas svall och Hon älskade

Andra gamla hyllvärmare i mitt gamla inlägg är Yarden, Middlesex och Lasermannen. Lasermannen är ju förresten lite nyaktuell nu, eller vad man ska säga, eftersom författaren, Gellert Tamas, är aktuell med något som är lite av en uppföljare, Det svenska hatet. I samband med det har Lasermannen kommit i nyutgåva. Jag har inte hunnit läsa vare sig Yarden, Middlesex eller Lasermannen det här året, så om jag även i år ska lista fem ”hopplösa hyllvärmare” så får de stå kvar. Samtidigt borde jag väl fylla på med två nya:

L’occupation är en liten bok på franska. Jag har pluggat franska en gång i tiden och på den tiden brukade jag också köpa böcker på franska lite nu och då. Jag hade en tanke om att hålla igång franskan på det sättet. Just nu känns det dock vääääldigt avlägset att läsa böcker på ett språk som jag behärskar så dåligt som franska! Det känns som ett helt annat liv när jag köpte sådant här… Och det var det ju också! L’occupation köpte jag 2010 (och att jag vet detta kan jag tacka bloggen för! 😉 ). I alla fall; det är klart att jag kommer att läsa L’occupation förr eller senare. Och när jag har gjort det så är mitt förråd med olästa böcker på franska tomt och således kanske, kanske jag kan klicka hem den lilla boken Billie? Den har ju så söt framsida!

Vad mer har jag oläst? Ja, herregud, Den felande länken fick jag i recensionsexemplar 2012, på den tiden då jag fortfarande tog emot sådana lite nu och då och på allvar trodde att jag skulle ha tid att läsa. Det har jag ju uppenbarligen inte. Den här boken är del tre i en trilogi och jag har naturligtvis inga skarpa minnen av de två tidigare böckerna i serien (Vredens tid, Nirvanaprojektet). Jag har ju dessutom blivit så jävla pretto på sistone 🙁 att jag inte riktigt kan med deckare… Det känns därför högst oklart om jag någonsin kommer att läsa Den felande länken. Nu när jag skriver det så blir jag dock sugen på att ge den en chans.

Hyllvärmare
Hyllvärmare

Uppföljning kommer. 😉


Kommentarer

3 svar till ”(Ytterligare) 5 hyllvärmare som aldrig tycks bli lästa”

  1. […] november 2015) har jag fortfarande Kristian Lundbergs kortroman Yarden ståendes… I mitt andra inlägg (från november 2016) kvarstår deckaren Den felande länken av Stefan Tegenfalk. Det här är […]

  2. Dina två nytillskott har jag inte läst men de andra tre har jag läst. Det är i alla fall en härlig blandning av hyllvärmare!

    1. Ja, det är verkligen en frisk blandning..! Deckare, reportare, roman… Det märks kanske att man är allätare. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.