Steffi & Nelli i nyutgåva och lite nya noveller jag är nyfiken på

Jag brukar hålla ganska bra koll på vilka böcker som är på gång att ges ut hos de större förlagen, men eftersom att jag inte brukar läsa så många böcker som riktar sig till barn och unga så brukar jag missa det mesta som är aktuellt på den fronten. Sådan tur då att det finns sociala medier som kan ge en lite uppdateringar! Johanna Lundin instagrammade t.ex. här om veckan om de fina nyutgåvorna av Annika Thors böcker om Steffi och Nelli. Kolla så fina!!

Kära gamla favoriter i ny form.?? Annika Thors böcker om systrarna Steffi och Nellie har fått nya fina omslag av Sara Edström.? #tbt #AnnikaThor #SaraEdström #BonnierCarlsen

Ett inlägg delat av Bonnier Carlsen (@bonniercarlsen)

Det här är några av de böcker som jag minns bäst från när jag var i mittemellanålden innan tonåren. Böckerna handlar alltså om systrarna Steffi och Nelli, som evakueras till Sverige under Andra världskriget. De gick rakt in i hjärtat hos mig när jag var barn och jag gläds åt att fler unga får chansen att läsa dem nu. 🙂 Och så fina omslag de har fått också!

Något annat nytt som är på gång, och som jag är sugen på att läsa, är fyra nya noveller från Novellix. En av författarna i den kommande utgivningen är min favoritbloggare Sandra Beijer (Niotillfem)! Hon skriver så fint i sin blogg, så en ny novell känns såklart väldigt spännande. 🙂

Nu kan vi äntligen avslöja att det blir nyskrivna noveller lagom till att sommaren närmar sig! Bakom novellerna står Elin Bengtsson, Sandra Beijer, Johanna Nilsson och Sara Kadefors, som alla har lämnat ordentliga avtryck i våra hjärtan med sina starka författarskap. Böckernas omslag är skapade av illustratören Jonna Fransson och släpps den 16 maj!! ?? Läs mer om författarna och böckerna på novellix.se ? #jonnafransson #elinbengtsson #sandrabeijer #johannanilsson #sarakadefors #novellix #lästips

Ett inlägg delat av Novellix — stories to go — (@novellix)


Kommentarer

2 svar till ”Steffi & Nelli i nyutgåva och lite nya noveller jag är nyfiken på”

  1. Har aldrig läst något av Annika Thor, men håller med om att nyutgåvorna är mycket vackra! Och spännande att Sandra Beijer ska skriva en novell, den får jag nog se till att köpa 🙂

    1. Annika Thor har skrivit många av mina barn- och ungdomsboksfavoriter.. Du borde testa En ö i havet! 🙂
      Och ja, det är kul med en novell från Beijer. Måste dock erkänna att jag inte ens har läst någon av hennes romaner ännu. 😮

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.