Vänner emellan av Amos Oz

Böcker i november (2018)

Snart är november här! Det är faktiskt en av mina favoritmånader, främst för att jag brukar tjuvstarta julmyset redan i november. Det där kan vara lite känsligt, har jag märkt… 😉 Men jag ser verkligen ingen poäng med att vänta med att plocka fram julpynt och julstjärnor. Det kan vara så mörkt och trist såhär sent på hösten att det helt enkelt behövs lite glögg och julljus för att lätta upp. Och för mig är julmyset ren glädje. 🙂

Jag tänker inleda november med att åka till Öregrund, där jag inte har varit sedan i somras. Jag brukar inte låta det gå så lång tid mellan gångerna, men det har kommit annat emellan den här hösten. I slutet av november ska jag på julfest med jobbet. I övrigt är månaden ett oskrivet blad, så jag får se vad som dyker upp, helt enkelt. 🙂 Något kulturellt vill jag nog försöka pricka in i alla fall. Nu i oktober har jag varit på både nycirkus (Fauna) och opera (La Traviata). Fina grejer båda två! I november kanske jag kan lyckas komma iväg till något av författarbesöken på Bokcafé Pilgatan. Både Elin Willows (21/11) och Malin Lindroth (28/11) är där och pratar om Inlandet respektive Nuckan – två av årets boksnackisar, så det finns goda anledningar att gå dit.

Norrsken i oktober
Oktober bjöd också på norrsken. 🙂

Oktober bjöd på en hel del bra läsning. Tjänarinnans berättelse av Margaret Atwood var nog den som berörde mig mest. I november vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska läsa, men jag har en massa gamla Radioföljetonger i mobilen och jag tror att det i november kanske blir dags att börja lyssna på Vänner emellan av Amos Oz. Det blir min första bekantskap med Oz. Någon som har läst?

Vänner emellan av Amos Oz
Vänner emellan av Amos Oz

Vad läser du i november?


Kommentarer

4 svar till ”Böcker i november (2018)”

  1. Profilbild för Lisa Jansson
    Lisa Jansson

    Jag har precis lyssnat på Keplers senaste, Lazarus. Den var så spännande och läskig så jag var tvungen att ta paus imellanåt för att hämta andan. Betyget blir i allafall 4 av 5.

    1. Bra tips! 🙂 Jag har nog bara läst Hypnotisören av Kepler. 🙂

  2. Jag har läst Oz bok, men var faktiskt tvungen att leta upp mitt gamla inlägg från 2013 för att minnas den. Jag var inte direkt imponerad, men en av novellerna hade jag iaf lite mer att säga om: http://bloggbohemen.blogspot.com/2013/10/vanner-emellan.html?m=1

    1. Ojdå, det var ju ett ganska dåligt betyg för Oz. Intressant att läsa dina tankar om Vänner emellan. Får se om jag håller med. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.