Små tecken på vår i Umeå

Maj: en till tom månad

Jag glömde nästan bort att skriva det här inlägget. Jag brukar ju skriva ett sådant här lite framåtblickande inlägg varje månad: några rader om vad jag ser fram emot den kommande månaden och vilka böcker som jag är nyfiken på. Nu går ju dock dagarna in i varandra och varje dag är den andra lik. Jag umgås typ inte med någon och gör typ inget på min fritid. Eller, det där är inte sant, faktiskt, men det är så det känns, så som det kanske känns när man brukade göra väldigt mycket tidigare. Knäppt att man tog det för givet!

Något annat jag har glömt är att kolla i alla nya bokkataloger inför sommaren (dit maj ofta räknas). Jag brukar tycka att sådant är så skoj. Det är dock en typisk tåg-syssla för min del och nu har jag inte rest någonstans sedan i februari, men jag ska nog faktiskt ta och bläddra igenom digitala kataloger idag, här hemma, för det kan man såklart göra. Kanske kommer det ut något kul i sommar! Den enda aktuella bok jag känner till i maj är annars Midsommarnattsdrömmar av Bengt Ohlsson. Han skriver så bra! Jag kan erkänna att jag har missat att läsa merparten av hans böcker, men det hindrar mig inte från att bli nyfiken varje gång det kommer något nytt. Nu i maj kommer en ny roman, där läsaren får följa ett kompisgäng genom livet. Upptakten är vad jag förstår ett midsommarfirande i Roslagen (obs: min hembygd).

Midsommarnattsdrömmar av Bengt Ohlsson

I maj ser jag väl annars inte fram emot något speciellt, men det ska gå några specialprogram om Eurovision de datum då det var tänkt att riktiga ESC skulle gå av stapeln, så då sitter jag garanterat bänkad framför TV:n. Annars ser jag fram emot att jag fortfarande dansar och så har jag löpningen att roa mig med. Vidare ska jag göra min sista inlämningsuppgift i C#-kursen jag går för tillfället (på fritiden alltså). Allt detta är kul, men jag har svårt att släppa allt jag inte kan göra och alla jag inte kan träffa. Ja, tyvärr är det så. Det säger nog mycket om hur privilegierad jag är i den här situationen. Jag är medveten om det.

I slutet av månaden är det förresten dags för bokcirkel igen och den här gången är det jag som är värd. De andra i cirkeln vill träffas över videokonferens, så det blir väl ännu en sådan. Bättre än inget, helt klart! Jag har valt boken Barmark av Malin Nord. Har du läst? Jag minns inte hur eller varför den hamnade på min att läsa-lista en gång i tiden, men jag har nog läst någon fin recension i någon morgontidning. Jag hoppas att den är bra! När jag väljer bokcirkelbok brukar jag försöka välja ut någon skönlitterär bok som är cirka 200–300 sidor. Storleksmässigt känns Barmark lämplig. Barmark är bara en av många påbörjade böcker. Vad som också är på gång är Den sista kvinnan av Audur Ava Ólafsdóttir. Kul att läsa en isländsk författare! Har du läst?

Den sista kvinnan av Audur Ava Ólafsdóttir

Vad gör du i maj, i dessa mycket speciella tider? <3

Och ha en trevlig Valborg förresten! Även om ni säkert, liksom jag, bara är hemma i år.


Kommentarer

2 svar till ”Maj: en till tom månad”

  1. Profilbild för Lisa Jansson
    Lisa Jansson

    Jättefin bild! Vad kul att Bengt Olsson kommer ut med ny bok. Han var med på Babel och pratade lite om den. Jag gillar verkligen honom och har läst många av hans böcker. Just nu ska jag lyssna på ” Och sen for jag hem” av Karin Smirnoff.

    1. Aha, vad kul att han var med i Babel! Jag har inte sett det på länge, men jag kanske får börja kolla igen. Nu har man ju tid… 😉

      Kul att du läser Karin Smirnoffs senaste. Den vill jag också läsa! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.