Några majböcker

Jag insåg ju här om veckan att jag hade glömt att bläddra igenom sommarens kataloger. Nu har jag i alla fall bläddrat och hittat både en och annan intressant roman. Här är några som redan har kommit ut nu i maj eller som kommer inom kort:

Säg inget om Lydia av Celeste Ng
 • Säg inget om Lydia av Celeste Ng känns lite extra aktuell för mig, för vi bokcirklade Små eldar överallt av samma författare här om veckan. Säg inget om Lydia är Ngs debutroman, som alltså kommer på svenska föst nu. Den handlar om ett par som förlorar sitt tonåriga barn.
 • Jagad av Joyce Carol Oates verkar vara ytterligare en stark bok om kvinnoliv (och lite skräck). Oates är otroligt produktiv och jag har inte hängt med de senaste åren. Nu var det faktiskt så länge sedan jag läste något att jag borde påbörja något nyss omedelbart! Hon är faktiskt en favoritförfattare hos mig.
 • Tullias värld av Kerstin Ekman handlar om Ciceros dotter, Tullia. Jag tycker väldigt mycket om Kerstin Ekman! Och det känns superintressant om en bok som försöker att berätta om en av de kvinnor som levde under ”de stora männens” tid.
Tullias värld av Kerstin Ekman

Kommentarer

6 svar till ”Några majböcker”

 1. Nngs och Oates böcker är jag väldigt sugen på att läsa 🙂

  1. Ja, man är ju bra nyfiken på dem! 🙂

 2. Ngs bok har jag läst och den var riktigt bra. Ekmans bok är jag också sugen på.

  1. Åh, har du redan hunnit läsa! Nu blir jag också sugen på att läsa den. 🙂

 3. Profilbild för Åsa m r
  Åsa m r

  Alltså, Ulf Lundells Vardagar 3 utkommer nästa vecka. Jag kommer köpa den som e-bok, så fort det bara går. Det krockar med en bokcirkelbok, men jag hoppas på sköna majkvällar som är gjorda för att sitta på balkongen och läsa.

  1. Jag har inte läst Lundells tidigare böcker, så jag får ta med mig det här som ett tips. 🙂 Jag har hört många tala gott om Vardagar..

   Hoppas maj bjuder på många lässtunder. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.