Diktsamling av Lina Ekdahl

Diktsamling av Lina Ekdahl

Diktsamling av Lina Ekdahl är en underbar och underhållande poesisamling som uppmanar ”lek inte med språket” samtidigt som den leker med språket på bästa sätt.

Diktsamling av Lina Ekdahl har en form som anspelar på Konsums tidigare lågprismärke ”blåvitt”. Det är kul, tycker jag! Det säger något om tonen och det folkliga i Ekdahls diktsamling, som innehåller dikter främst hämtade från olika morgontidningar och tidskrifter.

För mig var Lina Ekdahl ett förvånansvärt okänt namn innan jag läste Diktsamling, men hon är alltså en väletablerad poet och dramatiker. Jag fastnade för hennes poesi direkt. Den är lekfull och rolig, men självklart med en viss satirisk udd emellanåt. En del av dikterna har verkligen tillkommit som direkta kommentarer till aktuella händelser, som exempelvis en dikt som handlar om Sveriges försäljning av JAS-plan. Så väldigt politiskt är det dock inte, måste jag säga. Mest av allt är det helt enkelt underhållande, en ljuvlig diktsamling för den som älskar när författare leker med orden!

Diktsamling

Diktsamling av Lina Ekdahl

Förlag: Wahlström & Widstrand (2012).
ISBN: 978-91-46-22157-9.

Lina Ekdahl

Lina Ekdahl (född 1964) är en svensk poet och dramatiker.

Bokrecension
Datum
Bok
Diktsamling av Lina Ekdahl
Betyg
41star1star1star1stargray
Format
Bok

Kommentarer

Ett svar till ”Diktsamling av Lina Ekdahl”

  1. […] om jag ska vara ärlig. Bland den poesiläsning som trots allt blev av tycker jag att Lina Ekdahls Diktsamling i blåvitt står ut. Lekfull och jordnära, precis som jag gillar […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.