Flicka med läsplatta

Juli: Semestertider och läsning(?)

Sommarsemestern har rivstartat med en helt otrolig vecka med högsommarvärme, helt ljumt vatten i sjön vid sommarstugan och en massa tid med nära och kära. Jag blev som vanligt närapå paff över att semestern redan var här, men nu är jag totalt i semesterläge och vet knappt vad min arbetsplats heter (eller okej: jag har tjuvkollat jobbmejlen typ varje dag, men bara av nyfikenhet – ingen stress). Semestern kommer inte bjuda på några exotiska resor i år (heller), men vi kommer förhoppningsvis hinna träffa många av våra närmsta släktingar och många av våra vänner: umebor och de som (tyvärr) inte bor nästgårds. Vad mer kan man önska?

Om det inte vore för att vi har en ettåring som har börjat gå omkring och som propsar på att undersöka allt, allt, allt, så skulle jag också kunna läsa en massa böcker (och blogga om dem), men riktigt så ser inte verkligheten ut. Läser gör jag i och för sig (en stund innan jag somnar), men att sitta framför datorn är svårt. Det kommer när det kommer. Det blir när det blir. Så länge det är varmt ute brukar jag tänka på Tomas Ledins ganska banala låt Sommaren är kort. Eftersom sommaren är kort. Man får inte så många chanser att t.ex. gå rakt ut i vattnet och kasta sig ut. Det är bäst att passa på medan man kan.

Oavsett om jag lyckas blogga eller ej, kommer sommarläsningen att bjuda på en e-bok jag knappt visste att jag ägde: Förvandlerskan av Charlotta Larsson. Hittade den i min läsplatta när jag scrollade omkring efter någonting nytt att läsa. Den känns lite spretig just nu, men det kanske bara är jag och min småbarnsföräldertillvaro. Jag tänkte också läsa en bokcirkelbok, som ska bokcirklas först i höst, så jag lär nog försöka spara lite på den så att jag kommer ihåg den när det är dags. Mysteriet Henri Pick, av David Foenkinos, heter boken. Har du läst?

Förvandlerskan av Charlotta Larsson

Kommentarer

2 svar till ”Juli: Semestertider och läsning(?)”

  1. Underbar bild! Jag började läsa korta dikter när barnen små, ungefär vad man hann med ?

    1. Tack! 🙂 Poesi och noveller kan vara något att satsa på under småbarnsåren… 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.