Strändernas svall av Eyvind Johnson och Samlade dikter av Bodil Malmsten

Semester pågår: sommarläsning

Nu har jag semester! Faktum är att typ halva semestern redan har passerat. 😮

Hittills har vi städat på vinden. Det visade sig att den fruktansvärda röra vi upplevde egentligen bestod i en större mängd tomma (!) kartonger. Det var alltså ganska snabbt åtgärdat. Vi har umgåtts med vänner, haft besök av mina föräldrar. Och nu har jag lämnat min sambo hemma och åkt och hälsat på mina föräldrar ett tag. Och så har jag läst en del! Mest tidningar… 😉

Jag skrev tidigare ett inlägg om böcker jag var peppad på att läsa i sommar. Hur har det gått med dem egentligen?

Min fantastiska väninna: Den tjuvstartade jag med och lyssnade klart på långt innan semestern. Busigt! Den var helt okej, men läsupplevelsen har inte dröjt sig kvar, så den kanske inte var riktigt så bra som alla säger… Här kan du läsa mer om vad jag tyckte om den.

Min fantastiska väninna av Elena Ferrante
Min fantastiska väninna av Elena Ferrante

Stora små lögner var också snabbt slukad. Jag tyckte faktiskt riktigt mycket om denna feelgood-berättelse med några mörkare inslag… Här kan du läsa mer om vad jag tyckte.

Tre böcker är fortfarande inte påbörjade: Förvillelser, Bön för Tjernobyl och Nattfilm. Och ärligt talat så kommer jag nog inte att läsa någon av dem just nu, under semestern. Jag avvek nämligen snabbt från planen och började läsa Strändernas svall istället. Det är en av de olästa böcker som har väntat längst i mina hyllor och nu tänkte jag att semester med en massa lästid hos mamma & pappa kanske är tillfället då den äntligen blir läst. Dock är den ganska lång, så jag inser att den nog tar hela semestern att ta sig igenom.

Sedan varvar jag lite med Bodil Malmstens Samlade dikter. <3 Det är ett underbart projekt att ägna sommaren åt hennes poesi.

Strändernas svall av Eyvind Johnson och Samlade dikter av Bodil Malmsten
Strändernas svall av Eyvind Johnson och Samlade dikter av Bodil Malmsten

Kommentarer

Ett svar till ”Semester pågår: sommarläsning”

  1. […] Då kanske jag hinner läsa lite mer. ? Jag har hunnit en bit till i Strändernas svall, som jag rapporterade om här om veckan. Innan september ska den väl vara klar. […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.