Den osynliga bron av Julie Orringer

Det där med att köpa tegelstenar…

Nu är semestern slut och jag är tillbaka på jobbet sedan i måndags. Det kändes faktiskt ganska motigt att avsluta semestern, inte minst för att det blev sommarvarmt just då… Efter en arbetsdag som varade i ungefär 8,5 h och och som mest fylldes av en massa administrativt jobb, som man kan behöva komma ikapp med efter några veckors frånvaro, så packade jag ihop och kände att jag ville köpa mig en bok som belöning. Valet föll på UnderbaraClaras garderob, som jag verkligen är peppad på att bläddra i eftersom jag gillar Claras (och hennes systers) stil och inställning till konsumtion (inte köpa en massa nytt; nog för att jag själv är för rädd för ohyra för att köpa second hand, men…).

Som alltid fick jag för mig att slänga med en pocket i beställningen. Jag var extremt nära att ta med Brott och straff, men i sista stund bestämde jag mig för att inte låta en så tjock bok få komma hem till mig. Jag har ju redan så många tegelstenar och innerst inne fattar jag inte varför riktiga författare inte kan banta ner sina böcker till < 300 sidor. Det ska väl dessutom krävas en lång semester för att jag ska palla med att läsa en 600 sidors-bok nu för tiden. Och vilken handväska rymmer en sådan fet bok? Inte mina i alla fall!

Så NEJ. Det blev ingen Brott och straff denna gång. Istället bläddrade jag runt på min att läsa-lista som jag har på Boktipset och valde en av de böcker som sidan förhandstippar ett riktigt högt betyg för min del (5 av 5 minsann!). Det blev Den osynliga bron. Någonstans när jag såg en balettdansare på framsidan (Vet ni att jag dansar balett? Nu gör ni det! :P) så var det klippt. Klick, klick.

Nu är den hemma. Och jag har en tår i ögonvrån (lätt överdrift). Den är ju för i helvete tjockare än Brott och straff! Det hade man ju kunnat kolla i förväg, men det glömde jag som vanligt bort

Jag blir mer och mer avig till att flytta till en större lägenhet (oklart varför), men det här med att spontantinköpa de fetaste böckerna i världen på löpande band.. Ja, det går helt enkelt inte ihop med att ha en enda rad i en Expedithylla avsatt för böcker. Snart måste jag börja förvara olästa böcker på andra platser. Kanske kan ha några på jobbet? Eller gömma dem hos min kille, som för övrigt inte ens har någon bokhylla. Hm.

Den osynliga bron


Kommentarer

9 svar till ”Det där med att köpa tegelstenar…”

 1. […] dagens Nostalgitorsdag plockar jag upp ett cirka två år gammalt inlägg där jag skriver att jag har råkat köpa en till tegelsten. Jag frågar mig var jag ska förvara mina böcker. Det började helt enkelt bli omöjligt att […]

 2. Jag började skratta så jag grät:). Du får köpa en bokhylla i present till honom;).

  1. Haha, ja, dessvärre har han inga böcker egentligen. Men den kan ju rymma mina… 😉

 3. Jag förstår precis vad du menar med tjocka böcker och jag har gjort misstaget själv några gånger – alltså att klickat hem en bok som verkar bra utan att kolla sidantalet. Jag försökte komma igång med flera tjocka böcker nu sista semesterveckan men hade ingen läsro för dem tyvärr. Men jag måste säga att boken låter väldigt bra och den estimerar 5.0 för mig också på boktipset. Har du läst Maos siste dansare? Den är jättebra och handlar om balett!

  1. Nej, jag har inte läst Maos siste dansare, men jag ska absolut lägga till den på min att läsa-lista! Det är ingen tegelsten, va? 😉

   1. Hrm… jag såg att den inte var jättekort heller men lite kortare än den ovan i alla fall :-).

    1. Haha. Låter bra!

 4. Brott och straff är förvisso en tjock bok, men en mycket bra sådan!

  1. Tror jag säkert! Men tjock är den.. 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.