Underbara vinter av Clara Lidström

Underbara vinter av Clara Lidström

Underbara vinter, av Clara ”UnderbaraClara” Lidström är en bok fylld med julmys – recept, pyssel och härligt foto.

Betyg: 4 av 5.

Underbara vinter av Clara ”UnderbaraClara” Lidström är en bok om julen, från november till tjugondagen. Här blandas recept, pyssel, kuriosa om julen med personliga texter om vinterns magi och julens förberedelser. Allt är väldigt fint förpackat i en bok med härligt foto, som andas julstämning.

För många är Clara Lidström mest känd för sin blogg, UnderbaraClara, som hon drivit sedan 2006. Är det en förutsättning att ha läst bloggen för att uppskatta boken? Nja, skulle jag säga. Det är definitivt en trevlig bok för vem som helst, men till skillnad från mycket annat i genren är det större fokus på personliga betraktelser, som skulle ha kunnat publiceras på bloggen. Det gäller att man inte förväntar sig 250 sidor recept. Själv uppskattar jag blandningen. Jag älskar julen och det är fint att få följa den i Clara Lidströms tappning.

Clara Lidström är duktig på att skriva, har programlett ett flertal radioprogram och har dessutom synts på TV lite då och då genom åren. Däremot har hon sällan uppmärksammats som den duktiga fotograf hon är, så det tycker jag verkligen är värt att lyfta lite extra. Underbara vinter är illustrerad med härligt foto, som verkligen andas jul, vinter och mys. En tjusig bok att plocka fram för att komma i julstämning!

Underbara vinter

Underbara vinter gavs ut av The Book Affair 2023. ISBN: 9789189740051.

Clara Lidström

Clara Lidström (född 1986) är en svensk bloggare och författare. Hon driver bloggen Underbara Clara.