Ingen återvändo

Nick Stranger är 16 år och bor för tillfället i Hongkong eftersom hans pappa jobbar för ”de kungliga väpnade styrkorna”. Skolan han går i har elever från många andra länder.

Tillsammans med bästa vännen Andy bestämmer sig Nick för att följa med en grupp elever på en utflykt med kanot. Med på utflykten följer även Penny, som Nick är förälskad i, och Virginia, men med på resan följer också Clark, Stone och Knight, som är betydligt otrevligare än de båda tjejerna. Nick fylls dessutom snabbt av svartsjuka när det går upp för honom att Penny och Knight är ett par, liksom Clark och Virginia.

Ingenting blir som det borde. När de väl är på platsen där utflykten ska starta visar det sig att den är inställd eftersom ledarna, som skulle ha följt med, har blivit sjuka. Nu är de där alldeles ensamma, eftersom resten av gruppen redan har hunnit åka hem igen. Trots order om att åka tillbaka till skolan bestämmer sig de fem killarna och de två tjejerna för att ge sig ut själva på en utflykt, utan vuxna. Nu ska de få några dagar i frihet.

Det de inte vet är att de ger sig ut på en resa, som kommer att sluta mycket obehagligt. Det är en spännande bok, som handlar mycket om att falla för grupptryck. Den var riktigt bra och man kunde nästan inte lägga den ifrån sig.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.