Bokbloggar är bra bloggar

Bloggpriser är ingenting nytt, men det kanske inte precis brukar vara bokbloggarna som utmärker sig i tävlingar där populära bloggare får ta emot priser. På sätt och vis känns det som att bokbloggare är lite i en egen genre. Det är knappast så att ens de mest populära bokbloggarna har i närheten så många besökare som de bloggar som skildrar livet på Stureplan eller där bloggaren postar inlägg med modecollage. Litteratur är kanske inte ett tillräckligt lättillgängligt nöje eller ett tillräckligt brett intresse hos den stora massan för att ”alla” ska vara intresserad av att läsa om ämnet på en blogg.

Ändå tycker jag att bokbloggar är otroligt viktiga. Jag litar mycket mer på bloggarnas omdömen om böcker än på recensioner skrivna av journalister. Det är mer personligt. Som att fråga en kompis. Vad som också är kul med bloggar är att de inte är så likriktade som dagspressen. Det finns en del lite mindre förlag som aktivt marknadsför sig i sociala medier och på bloggar och deras böcker skrivs det knappast om någon annanstans. På bloggar kan man läsa om böcker från vitt skilda länder, med vitt skilda utgivningsår och ur helt olika genres.

Jag tycker att alla bokbloggare ska sträcka på sig och känna sig stolta. Våra åsikter och tankar kring litteratur är viktiga!

Därför tycker jag att det är kul att Forma Books (B. Wahlströms Bokförlag, Damm Förlag, Ica Bokförlag och Ponto Pocket) har instiftat ett nytt bokbloggspris: Forma Books Blog Award. Jag är inte nominerad, men det finns tre nominerade bloggar som jag tycker att du ska besöka: Bokhora, En bokcirkel för alla, Kafka på jobbet. Här kan man rösta.


Kommentarer

4 svar till ”Bokbloggar är bra bloggar”

  1. Det låter ju jätteroligt. Ja, bokbloggarna är verkligen en egen (och ganska stor ändå) genre. Mycket roligare än att läsa om någon som bara skriver vad den gjort under dagen och ”ursäkta för att jag inte bloggat så bra på senare” som man ser överallt 🙂

    1. Håller med. Det är extra roligt med böcker som har ett tema (och handlar om något som man är intresserad av ;)).

  2. Tycker också att bokbloggar är viktiga. Lite synd att de inte får mer uppmärksamhet… 😛 🙂

    1. Nja. Det är klart att bokbloggar(e) kanske inte får så mycket uppmärksamhet som vi förtjänar, men det är något som verkligen blir bättre och bättre tycker jag. Ett sådant här bloggpris är ju ett fint erkännande tycker jag! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.