Du är vad du läser

Det finns böcker som säljs i ställen vid kassan på snabbköpet. Och sedan finns det böcker som folk köper för att ha något häftigt i bokhyllan. Pocketsshops härliga hylla med svårsålda böcker är nog ett typexempel på det senare. CDON hade en liknande lista i bokreatider, men den kändes helt slumpartad. Pocketshops lista är mer utstuderat svårsåld. Ett gäng akademiledamöter finns representerade, samt X antal titlar med framsidor som jag finner oväntat tråkiga och intetsägande. Jag känner mig inte sugen på att köpa någon av böckerna – varken i syfte att läsa dem eller att ha i hyllan så att folk ska tro att jag har läst dem. Ah. Jag missar säkert något fantastiskt, men det må så vara… Jag tycker det var en kul sammanställd bokhylla i alla fall!


Kommentarer

2 svar till ”Du är vad du läser”

  1. Jag har faktiskt läst Peter Englund-boken du har på bild där. Absolut inte det sämsta jag läst, tvärtom rätt så underhållande. Undrar om en konsekvens av att de hamnar på svårsålt-hyllan är att de blir mindre svårsålda?

    1. Jag tror absolut inte att böckerna är dåliga bara för att de är svårsålda. På samma sätt behöver inte kioskvältare vara särskilt bra. Jag tycker t.ex. att Millenniumböckerna är överskattade, men de säljer verkligen, både i Sverige och utomlands… Dock är det ju helt olika typer av litteratur och det är väl det som är grejen.

      Osäkert om de säljer bättre när de har kvalificerat sig till svårsålthyllan. 🙂 Någon kanske köper av rent medlidande. 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.