Norstedts pekordbok för resan

Pekbok? Nej, pekordbok!

Jag sitter just nu och lägger sista handen på ett projekt som jag har jobbat lite med i sommar och då är Norstedts ord väldigt bra för att göra en sista språkkoll! Jag älskar att de har tagit initiativet att lägga upp ordböcker på nätet, för det är ju där sådant hör hemma. Vem använder ett uppslagsverk idag? När det finns Wikipedia? 😉 Vem använder en telefonkatalog?! Mer sådant!

I alla fall så hittade jag en reklamlänk till en annan ”ordbok” som Norstedts saluför: Norstedts pekordbok. Jag tyckte det var hemskt komiskt när jag såg det och trodde först att det var någon slags pekbok för små barn, men nä, det är tänkt att man ska använda den för att peka på grejer när man är på resa. Gör folk verkligen så?

Själv har jag, efter alla dessa år på universitetet, lärt mig att prata en blandning mellan teckenspråk, engelska, svenska, franska, tyska och med gester. Det funkar bra för mig i alla fall. 😉


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.