Hasse Alfredson fyller 80!

Idag fyller Hasse Alfredson 80 år och i samband med detta ges några av hans böcker ut i nyutgåva, samlade i en box. En av titlarna är Lagens långa näsa, som följer med som ljudbok i en trevlig författaruppläsning som jag själv har lyssnat på och tyckte var bra.

Alfredson tycks inte ha sett fram emot sin födelsedag. Halvt på skämt har han i intervjuer sagt, apropå att fylla år, att: ”Jag har tappat all lust. Jag skriver ingenting. Jag gör ingenting. Jag bara går omkring och gnäller.” Väldigt synd att han inte längre skriver! Jag var inte ens född när Hasse & Tage var stora, men jag kan ändå uppskatta dem väldigt mycket.

Som student kom jag särskilt ofta i kontakt med en av deras texter: Härjarevisan. Den är/var obligatoriskt inslag i sånghäftet på alla sittningar. 🙂 De är ju också gamla Lundaspexare med studentikos humor, så det är väl inte så konstigt att deras texter fortfarande är i allra högsta grad levande på universiteten.

Idag kommer jag mest i kontakt med Hasse Alfredson genom ljudböcker (tidigare i år lyssnade jag på Den befjädrade ormen). Jag tycker att hans berättelser passar särskilt bra i ljudboksformat och han är också en mycket bra uppläsare.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.