Vinterviken

John-John är en 16-årig kille som har haft det rätt jobbigt i sitt liv och som anses vara stökig. Han bor hos mormor eftersom han inte står ut med mammans nya kille, som han kallar för ”Skithuvet”.

Bästa kompisen är Sluggo. John-John och Sluggo sitter en sommardag och irriteras över att alla snygga tjejer bor på andra sidan viken. Så de snor en kajak och paddlar över till andra sidan. Där finner John-John kärleken: Elisabeth. Elisabeths familj har det mycket bättre ställt än de flestas. John-John och Sluggo tänker att de, som har så mycket pengar, inte behövar allt de har och på kvällen gör de inbrott i Elisabeths hus.

Sedan fortsätter boken om John-Johns kärlek till Elisabeth, hans teaterlektioner, hans bråk med Sluggo och alla hans drömmar och problem.

Det här är en ruskigt bra ungdomsbok, som jag läste ut på bara en dag och lite till. Jag vet inte varför den är så bra, men den känns både verklighetstrogen och gripande och det är alltid ett stort plus tycker jag.


Kommentarer

Ett svar till ”Vinterviken”

  1. […] sökning på min egen blogg fick mig dock att minnas att en av karaktärerna i Vinterviken heter Elisabeth. Boken hör till mina favoriter från tonåren och den handlar om John-John, en […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.