Invandrarna

Det här är del två av Vilhelm Mobergs berömda romansvit om folket som utvandrade från Sverige i mitten av 1800-talet. Man gör rätt i att läsa Utvandrarna innan man ger sig på Invandrarna. Annars kommer inte boken till sin rätt.

I den här boken har utvandrarna efter en lång och kämpig resa äntligen stigit i land i Amerika, men än är de inte ”hemma”. De har beslutat sig för att flytta ända till Minnesota och har därför en lång resväg framför sig än.

I boken får vi  följa de olika personerna i deras nya liv i det nya landet. Deras liv kantas av fattigdom, elände och hemlängtan, men också av lycka och lättnad över att äntligen ha kommit fram.

Det här är en helt underbar bok, som inte lämnar en oberörd. Det enda tråkiga är att det bara är två böcker kvar efter denna!


Kommentarer

4 svar till ”Invandrarna”

  1. Har du invandrarna? Skulle du kunna skicka bild på s 23 och s 11 isf som jag behöver till ett skolarbete. Mail: hellidensgard@gmail.com

    1. Nej, tyvärr har jag inte Invandrarna, men den finns säkert på ditt bibliotek, även som e-bok.

  2. Vad länge du har haft din blogg!!! Jåller med om att det är en bok som berör!

    1. Ja, det har jag verkligen. På den tiden fanns inte ens blogg som begrepp. Det var ju mycket mer statiskt på den tiden och fanns ingen kommentarsfunktion eller inlägg på samma sätt som idag. Jag hårdkodade faktiskt allting i HTML och jag skrev bara ”inlägg” om böcker jag läste. Jag har roat mig med att importera det mesta av det materialet till min nuvarande blogg och det är material från 2000 och framåt.

      Och jepp. Invandrarna är fantastisk. Hela sviten!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.