Det här är den sanna och gripande berättelsen om hur Kristina under flera års tid utsattes för sexuella övergrepp och trakasserier av sin egen pappa.

Kristina flyttade till sin pappa när hon var 14 år eftersom hon då inte kom överens med sin mamma. Pappan hade hon då inte träffat på länge och mamman hade inte heller haft så mycket kontakt med honom sedan hon begärde skilsmässa efter det att pappan hade försökt att mörda henne. När Kristina först kommer till sin pappa är han trevlig och snäll, men snart har han Kristina i sitt våld. Hon utsätts för många förnedrande saker och hemskheter känner jag igen från Dave Pelzers uppmärksammade bok Pojken som kallades Det.

Efter ett tag inser Kristina att hon är gravid och det är hennes egen pappa som är far till barnet. Två år senare föder hon dessutom sin och pappans andra gemensamma dotter medan socialen och polisen inte förstår någonting om vad som försiggår.

Det här är en hemsk bok om ett allvarligt problem, som är viktigt att våga ta upp: incest, men trots att den behandlar så svåra och jobbiga ämnen blir den aldrig för sentimental eller snyftig. Boken går rakt på sak och är nästan omöjlig att lägga ifrån sig när man väl har börjat att läsa den.


Kommentarer

Ett svar till ”Bakom stängda dörrar”

  1. […] framför allt är skolelever som gör det. Och ja, jag har nog rätt. Gissningsvis läses Bakom stängda dörrar, Mor gifter sig (den var jag också tvungen att läsa och jag fastnade inte direkt för den!) och […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.