Inte en ängel

Tine Bryld leder radioprogrammet Tværs, dit ungdomar kan ringa om de behöver prata av sig. En dag ringer 20-åriga Nanna och kommer i kontakt med Tine. I brev och samtal berättar sedan Nanna om sitt hemska liv och sina försök till att klara sig ur alla svårigheter.

Tidigare bodde Nanna och hennes lillebror hos deras mamma och hon besökte bara pappan ibland, men mamman är psykiskt sjuk och är därför ofta inlagd på sjukhus. När mamman är inlagd får brodern vara hos en kontaktfamilj medan Nanna fick bo hos sin pappa. Det hände att Nanna kunde få bo hos sin pappa i flera veckor.

Ända sedan hon var riktigt liten och inte ens hade börjat skolan har pappan utnyttjat henne sexuellt, trakasserat henne och misshandlat henne. Hennes pappa har ett sjukt maktbegär och hon är fortfarande förföljd av honom. Trots att hon har flyttat flera gånger och inte vill träffa honom lyckas han att söka upp henne och han fortsätter att våldta och misshandla henne.

Att skiljas för gott från pappan är svårt och Nanna slits mellan skuldkänslor och längtan efter att få komma bort från honom. Att bryta totalt från pappan kommer även att betyda att hon mister kontakten med sin mamma och kanske även sin älskade bror, men att fortsätta att bli trakasserad och utnyttjad av sin pappa är ingen utväg.

Det här är en ganska hemsk och rå bok och det värsta är att den är helt sann. En bra och gripande bok!