Tematrio: Barnens favoriter

Här om veckan, i en helt annan Tematrio, tipsade jag om boken Vår förbannade rätt, som handlar om Barnkonventionen. Den här veckan uppmärksammas just Barnkonventionen i veckans Tematrio. Väldigt passande, eftersom Barnkonventionen fyller 20 år i år!

Berätta om tre barnboksfavoriter – dina egna, eller dina barns!

Alla böcker om Rut-Emma var stora favoriter när jag var liten. Jag har både fått de upplästa för mig och läst dem själv. I somras läste jag om dem och upptäckte att jag fortfarande gillar dem!

Jag gillade också Sven Nordqvists böcker om Pettson och Findus (t.ex. Tomtemaskinen). Kanske framför allt för att de är så härligt och detaljrikt illustrerade, med en enorm kreativitet, som nog alla nyfikna barn älskar.

Och så gillade jag Lilla Anna och Långa farbrorn. Även här är det illustrationerna, som står för en stor del av det. Jag har fått Lilla Anna och Långa farbrorn-böcker läst för mig så mycket att jag fortfarande kan se bilder framför mig från somliga!

Tomtemaskinen - Sven Nordquist


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: