Tematrio: Karin

TematrioVeckans Tematrio handlar om Karin, som ju var namnsdagsbarn för inte så länge sedan. Berätta om tre bra böcker/texter som antingen är skrivna av eller om någon Karin!

Först tänkte jag att det här skulle bli en riktig kluring, men sedan använde jag sökfunktionen på min egen blogg och hittade rätt många Karin!

En Karin finns i den fantastiska ungdomsboken Sanning eller konsekvens. Jag läste den när den var aktuell och jag kan inte svära på att den har åldrats med värdighet, men jag tror faktiskt att den har det. Boken handlar om mobbing och jag tror att de flesta kan känna igen situationer och personer från sin egen uppväxt (tyvärr). Karin är den som faller offer för mobbingen i boken.

En annan huvudperson vid namn Karin är Karin i Sara Kadefors roman Fågelbovägen 32. Ska jag vara ärlig är det väl lite en sådan där bok som man läser, gillar och sedan glömmer bort.. Hur som helst är den läsvärd. Boken kretsar kring moraliska dilemman och är tankeväckande.

Som tredje Karin väljer jag författaren till en av mina favoritbarnböcker: Rut-Emma. Superhärliga böcker om Rut-Emma och hennes syskon, som växer upp i 20-talets Sverige. Författaren heter Karin Stjernholm Ræder.


Kommentarer

6 svar till ”Tematrio: Karin”

  1. Bra jobbat att hitta dessa!

    1. Tack! Det kändes klurigt, men jag har faktiskt en hel del böcker med anknytning till Karin.. 🙂

  2. Jag ramlade över en Rut-Emma bok på en loppis i somras och blev varm av barndomsminnen!

    1. Åh, vilket loppisfynd! Vet att En bok för alla återutgav en av böckerna för ett antal år sen. Annars är de ju garanterat svåra att få tag på.. :/

  3. har inte läst någon i din trio!

    1. Aha. Jag gjorde nog inte det mest aktuella urvalet.. 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.