Roland är 16 år och son till en rik industriägare. Han är bortskämd och van vid att pappan, med hjälp av sina pengar, reder upp alla eventuella svårigheter som han hamnar i.

Faktumet att han har det gott ställt sticker förstås i ögonen hos många av de andra i den lilla australienska by, där han bor, och vid ett tillfälle provoceras han att sno en Ferrari. Det blir en vild bilfärd genom byn och Roland är för uppretad för att kunna koncentrera sig. När han upptäcker en mamma med barnvagn är det för sent och Roland kör rätt på vagnen och blir vittne till hur barnet slungas ut ur den.

Med polisen efter sig fortsätter han sin vilda framfart på skogsvägar och när bilen åker i diket fortsätter han flykten till fots.

Det här är den spännande historien om en ung pojke, som plötsligt tvingas att ta ansvar för sina egna handlingar. Det är en bra och fascinerande bok, men samtidigt känns den lite orealistisk. Jag har svårt att föreställa mig hur någon skulle bete sig som Roland om de var med om något liknande och var tvungen att tala i rätten.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.