Tematrio: Favoritklassiker

Dags för en ny Tematrio! Den här veckan är uppdraget att berätta om tre av dina favoritklassiker! Lyran, som hittar på alla Tematrioutmaningar, tycker själv att det är ett svårt tema, och, ja, jag kan bara hålla med…

En av mina absoluta favoritförfattare är dock Hjalmar Söderberg, så för mig är det självklart att välja något av honom. Jag gillar allt! Men den här gången tipsar jag nog faktiskt om Doktor Glas, som jag tycker är särskilt tankeväckande och berörande. Och välskriven, såklart!

En annan klassikerfavorit är Kejsarn av Portugallien som är så himla fin. Den handlar om en ”galen” man, som faktiskt inte beskrivs som en galning att skratta åt, utan beskrivs som precis den person han är: en pappa med en enorm kärlek till sin förlorade dotter.

Som tredje bok väljer jag samlingsvolymen Tusen och en natt, för att den är så fascinerande som den är, kanske mer ur ett historiskt perspektiv, än om man enbart bedömer de sagor verket består av.


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Favoritklassiker”

  1. Åh, jag har velat läsa både Doktor Glas och Kejsarn av Portugallien i evigheter men kommer aldrig till skott. Det kommer ju så många andra bra böcker mellan! 🙂

    1. Men nu är det dags att ta tag i dem tycker jag! De är två av mina favoritböcker! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.