Tematrio: Favoritklassiker


TematrioDen här veckan har Tematrio ett klassikertema: Berätta om tre klassiker ni gillar!

Jag är ju, som många vet, väldigt svag för Hjalmar Söderberg. Han har en så fulländad stil och ett sådant vackert språk. Trots att hans texter har hundra år på nacken så känns de lättare och fräschare än det mesta som ges ut idag… Inte minst gillar jag hans noveller, som t.ex. finns samlade i Historietter.

Selma Lagerlöf tycker jag är ganska ojämn, men en bok som jag sträckläste som om den vore vilken lättsam chick lit som helst är faktiskt Jerusalem. Den innehåller allt!

Som tredje bok väljer jag en klassiker jag tvingades läsa i skolan och faktiskt tyckte var förvånansvärt rolig: Candide. Den gavs ut första gången 1759 och blir fortfarande läst. Det kallar jag klassiker!

Bokens/böckernas författare:


10 svar till “Tematrio: Favoritklassiker”

  1. Även jag läste Candide på gymnasiet och blev förvånad över hur rolig den är. Blir ju lätt lite skojigt och absurt när det händer så otroligt mycket tråkigheter och ingen av bokens huvudpersoner reagerar nämnvärt på det.

    • Precis! Jag hade inte alls väntat mig humor, för man har ju lätt fördomen att klassiker är väldigt tunglästa och allvarliga.

  2. Ingen av böckerna har jag läst men jag har Nils Holgerssons underbara resa som jag inte har läst än. Fy skäms på mig;).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.