Elefantpojken

Muthu bor i en liten by i Indien där många arbetar som elefantförare eller elefantskötare. Livet i byn rättar sig efter elefanterna och Muthu har växt upp mitt ibland dem. Högsta drömmen är givetvis att själv bli en stolt elefantförare en dag och att ha en alldeles egen elefant.

Men så krossas Muthus alla drömmar när nyheten om att byn bara kommer att få tillåtelse att ha en elefant till slår ner. Den elefanten kommer att tillfalla Muthus äldre och hemska kusin medan Muthu själv inte kommer att få någon elefant alls. Det kommer nämligen dröja många år innan man får ha fler elefanter igen och innan dess har Muthu hunnit bli för gammal för att få en egen elefant.

En annan nyhet som sprids i byn är ryktet om den hemska människodödande elefanten, som stryker omkring i närheten. Vad är det för elefant som gör så?

Det här är en ganska gullig bok, som lär en mycket om elefanter samtidigt som den är både spännande och sorglig. Det är en riktigt bra bok även om det kändes som att det gick lite för fort och hände för mycket i det sista kapitlet.