Bokmärke med gravyr

Mina bokmärken

Jag vill inte påstå att jag har en samling, men jag har faktiskt en hel del bokmärken och idag tänkte jag blogga om dem!

Mitt allra finaste är det här metallbokmärket med hjärtan på länk! Det har mitt namn ingraverat på ena sidan och bloggens namn på den andra. Så fint! Fast just exakt nu skulle det nog behöva en liten putsning ser jag.

Bokmärke med gravyr

Bokmärke med gravyr

Ett annat fint metallbokmärke är det här bokmärket med pärlor och en Buddhafigur att hänga över bokryggen:

Bokmärke med Buddha och pärlor

När jag har boken med mig på resa så brukar jag dock noja över att metallbokmärkena ska falla ur. De kan ju faktiskt göra det ganska lätt eftersom att de väger en del och därför inte hålls på plats så bra av boken själv. Av den anledningen använder jag även lättare bokmärken. Som den här virkade, fina:

Virkat bokmärke

Virkat bokmärke

Och den här med fransar och en klok text:

Bokmärke med fransar och text

Ett bra tag fick den här broderade rackaren hänga med en hel del. Den är från en konferens jag var på i Lettland 2012. Hehe.

Broderat bokmärke

Glitter, ordspråk, elefant, rosa snöre = klockrent.

Bokmärke med glitter och elefant

En gepard!

Bokmärke med gepard

Och så har jag en hel radda sådana här pappersbokmärken från Mun- och fotmålarna. Mina föräldrar brukar alltid få hem deras kalender och kort och en hel del av bokmärkena, som också brukar följa med, har hamnat hos mig på något sätt. 😉 Jag tycker att det är nostalgiskt och roligt att ha dem. Jag har sedan jag var liten haft varianter på de här i mina böcker.

Bokmärken från mun- och fotmålarna

Använder du bokmärken? Eller tar du första, bästa kvitto..? Eller viker hundöron (hemska tanke! 😉 )?


Kommentarer

15 svar till ”Mina bokmärken”

 1. […] Mina bokmärken. […]

 2. Verkligen jättefina! Jag har en hög som jag använder men ibland blir det ett kvitto som låg bra till. Vissa böcker viker jag sidorna i, oftast en sliten pocket eller så.

  1. Tack! 🙂 Jag använder också kvitton emellanåt.. Men vika, neej, det nänns jag inte! 🙂

 3. De var verkligen fina 🙂

  1. Tack! 🙂

 4. Vad fina! Gillade det virkade. Jag använder det som finns till hands, papperslappar och dylikt, har aldrig haft ”riktiga” bokmärken. Beställde dock igår ett bokmärke i metall i form av en katt (såklart) från Adlibris så jag hoppas att det är fint i verkligheten och bra att använda.

  1. Åh, kattbokmärken lider jag bris på, känner jag nu! Jag har i och för sig geparden, men.. 🙂 Hoppas du blir nöjd med bokmärket!

 5. Åh vad fina! Tack för att du delar med dig. 🙂 Särskilt keep calm and read med elefanten. Hundöron har jag aldrig i mitt liv vikt i böcker (hua) men skulle behöva en mer gedigen samling av bokmärken. Det blir ibland kvitton, hushållspapper men jag brukar också skära till några fina bokmärken ur vackra papper, dock så är jag expert på att tappa bort bokmärken.

  1. Tack! Vad kul att pyssla egna! Det ska jag göra nästa gång jag springer på något fint omslagspapper eller annat papper! 🙂

 6. Så fina! Gillar särkilt den virkade ? Själv använder jag nästan uteslutande kvitton eller andra små papperslappar som får sätta livet till, hehe.

  1. Tack! Jag gillar också den virkade.. 🙂 Den är både praktisk och fin. Det händer dock att jag också tar diverse papperslappar, trots att jag har så många bokmärken att välja mellan.. Det gäller särskilt biblioteksböcker, för jag brukar sticka in kvittot när jag hämtar ut boken och sedan brukar det där kvittot bli kvar..

 7. Wow, vilka fina bokmärken ? Den första fick jag ordentligt ha-begär av. Var hittar du så fina? Jag har kollat i butikerna, med det finns inte så mycket att välja mellan.

  1. Tack! Jag har faktiskt fått samtliga av mina bokmärken i present..! Så jag vet inte var de kommer ifrån, faktiskt! Man kunde ju tro att bokhandlarna hade en massa bokmärken, men där har du såklart redan tittat antar jag. Så.. jag vet inte var de finns!

 8. Så fina. Jag har till och med använt remsan som blir efter troskyddet ?

  1. Haha. Man tager vad man haver! 😀 Och vilket papper som helst är bättre än att vika hundöron, tycker jag. ;D

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.