Modoc av Ralph Helfer

Modoc: Den sanna berättelsen om världens bästa elefant

Modoc av Ralph Helfer är en fantastiskt fin bok om kärleken mellan en man och hans elefant. Betyg: 5 elefanter av 5.

I slutet av 1800-talet föds en liten elefantunge på en tysk cirkus och samma dag får elefantdressören och hans fru en son. Sonen får namnet Bram och elefanten får heta Modoc. Modoc och Bram växer upp tillsammans och får en mycket speciell relation. De förstår varandra på ett nästan övernaturligt sätt och Modoc visar sig också bli en ovanligt stor och en ovanligt lättlärd och klok elefant. Bram kan inte tänka sig att leva utan henne.

Så en dag blir cirkusen och alla djuren sålda till USA. Bram förstår att han bara har ett val: att följa med sin elefant till USA. Han lämnar sin familj och sin flickvän och ger sig av på en farlig och olaglig färd mot ett nytt land. Han vet inte vad han ska göra i USA eller vad det är han reser mot, men han vet att han inte kan överge Modoc.

Saker och ting går inte som planerat, men han kan i alla fall vara glad som har en sådan fantastisk elefant som resesällskap. Det stora och kloka djuret blir honom nämligen till stor hjälp vid flera tillfällen.

Det här är en vacker och fantastisk berättelse om kärleken mellan ett djur och en människa. Boken innehåller både spänning, sorg och glädje. En fantastisk och oförglömlig bok, som vem som helst kan läsa! Vissa delar av boken kan kännas lite för otroliga för att vara sanna, men boken är baserad på verkliga händelser, så vem vet?

Modoc av Ralph Helfer

Originalets titel: Modoc (amerikanska).
Översättare: Kerstin Kennedy.
Utgivningsår: 1997 (första amerikanska utgåvan), 1999 (första svenska utgåvan, B. Wahlström).
Antal sidor: 284.
ISBN: 9132323409.

Ralph Helfer

Ralph Helfer (född 1931) är en amerikansk etolog och författare, bland annat känd för boken Modoc.

Bokrecension
Datum
Bok
Modoc
Betyg
51star1star1star1star1star
Format
Bok

Kommentarer

3 svar till ”Modoc: Den sanna berättelsen om världens bästa elefant”

 1. Profilbild för Benny Andersson
  Benny Andersson

  Detta är en helt fantastisk berättelse som påverkat mig väldigt mycket, och som aldrig tycks lämna mitt medvetande. Jag tänker fortfarande på boken och skildringen, flera år efter att ha blivit bekant med den kloka elefanten och hennes omtänksamma skötare och välgörare. Boken bjöd på hela känsloregistret med glädje, värme. sorg, ilska och frustration.
  Jag har påverkat både min hustru och mina barn till att läsa boken.

  1. Vilka fina ord om den här boken! Jag läste den för många år sedan och då blev jag verkligen berörd. Nu är jag sugen på att läsa om den. 🙂

 2. Detta är en helt fantastisk berättelse som påverkat mig väldigt mycket, och som aldrig tycks lämna mitt medvetande. Jag tänker fortfarande flera år efter att ha blivit bekant med den kloka elefanten och hennes omtänksamma skötare och välgörare. Boken bjöd på hela känsloregistret med glädje, värme. sorg, ilska och frustration.
  Jag har påverkat både min hustru och mina barn till att läsa boken.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.