Nygammal Murakami kommer i vår

I vår kommer en nygammal Haruki Murakami-bok på svenska: Elefanten som gick upp i rök. Den har tydligen getts ut tidigare, men kommer nu i en reviderad översättning. Själv har jag inte ens hört talas om boken tidigare. Den kanske inte har fått den uppmärksamhet den förtjänar..?

Jag har egentligen till viss del tappat intresset för Murakami, eftersom jag tycker att han upprepar sig så mycket, men när jag läste hans memoarer Vad jag pratar om när jag pratar om löpning så blev jag lite nyfiken igen. Mest skulle jag vilja läsa hans intervjubok Underground, som handlar om Saringasattacken i Tokyo, men den finns inte på svenska och kommer knappast ut här heller, såhär långt efter händelsen. Jag tror säkert att den är intressant, dock.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Nygammal Murakami kommer i vår”

 1. Profilbild för C.R.M. Nilsson

  Vad trevligt! Jag har letat efter den här boken utan resultat. Skönt att de ger ut den på nytt så att jag får en chans att läsa den 🙂

  1. Profilbild för Linnea

   Aha. Vilken tur att den kommer ut på nytt då. 🙂 Själv har jag verkligen aldrig hört om den här boken förr..!
   Vilken är din Murakamifavorit? Jag känner mig redo att testa honom igen..

   1. Profilbild för C.R.M. Nilsson

    Min Murakami-favorit är Kafka på stranden, tätt följd av Fågeln som vrider upp världen. Jag tyckte att Norwegian Wood och Sputnikälskling var lite sämre, men ändå rätt bra.

    1. Profilbild för Linnea

     Norwegian wood är min favorit, medan Kafka på stranden inte gick hem alls.. Fågeln som vrider upp världen ska jag läsa någon dag; det är bara sidantalet som är lite avskräckande.. 😉 Kul att höra att du gillade den. Nu känns det lite lättare att ta sig an den. Hehe.

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: