Gör studierna enklare och förbered dig för livet i kunskapssamhället

Det var inte särskilt länge sedan jag var på en förelänsning om kunskap och fick höra en professor berätta om hur samhället har förändrats till att bli ett kunskapssamhälle. Då man förut ägnade tid åt att leta efter kunskap måste man idag ägna tid åt att sålla bland de enorma mängderna fakta.

Det är inte riktigt det den här boken handlar om, även om undertiteln är ”och förbered dig för livet i kunskapssamhället”. Boken handlar istället om hur man ska ta in kunskapen på bästa sätt. Den ger både konkreta tips på hur man kan lära sig att läsa och ta in information snabbare, men den har också kapitel som tar upp hur man skaffar motivation och hur man kan sätta upp mål.

I det stora hela tycker jag att det här är en väldigt inspirerande och intressant bok, även om många av tipsen känns som alldeles för överambitiösa projekt. En av de bästa sakerna i boken är de små ordspråken och frågorna som sticks in här och var, t.ex: ”Om du visste att du inte kunde misslyckas, vad skulle du göra då?” Det är frågor som man borde ställa sig själv lite oftare.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.