Pris till Alfons mamma

Gunilla Bergström, som bland annat är känd för sina böcker om Alfons Åberg, har tilldelats årets Emilpris till Astrid Lindgrens minne. Skojigt! Jag tror vi alla har läst Alfons Åberg eller fått berättelserna om honom lästa för oss, men Bergström är också skapare till en hel rad andra böcker och bilder. Visste ni förresten att hon var den första att skriva för barn om skilsmässa och den första med en bilderbok på allvar om krig – Alfons och Soldatpappan? Jag tycker det är fint att skriva om allvarliga ämnen för barn. Kul att hon har belönats med pris!

Foto: Jörn H Moen


Kommentarer

5 svar till ”Pris till Alfons mamma”

  1. […] Det känns som att jag inte gör annat än rapporterar över priser och utmärkelser som haglar över Gunilla Bergström, ”Alfons mamma”. 😉 Nu senast har hon fått medalj av regeringen för ”sin nydanande gärning som barnboksförfattare och bilderbokskonstnär med osvikligt barnperspektiv”. Delas ut idag på Bokmässan! Vet ej vilken tid, för jag är inte där själv. 😉 […]

  2. Älskade alfons åberg böckerna när jag var liten:)

    1. Jag med! 🙂 Det är några av de bilderböcker jag kommer ihåg bäst från när jag var liten.

  3. Alfred (och jag) älskar Alfons!

    1. Det är så kul att generation efter generation gillar Alfonsböckerna! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.