Tematrio: Halloween

Halloween har förvisso redan varit, men här kommer mina bidrag till förra veckans tema på Tematrio:

Berätta om tre skrämmande bra romaner/noveller!

De mest skrämmande böckerna jag vet är John Ajvide Lindqvists böcker. Skrämmande är de alltihop, men bäst är såklart Låt den rätte komma in, som spelar lite mer på psykologin och relationerna än på skräcken.

Johan Tehorins böcker är inte skrämmande på samma sätt, men de är kryddade med folktro och gamla sägner, så i dem tittar det fram t.ex. älvor och annat övernaturligt, som man som läsare får bestämma hur stor del de får ta i boken. Theorin bjuder nämligen på naturliga förklaringar för den som, liksom jag, inte charmas så mycket av det onaturliga… Det är hur som helst spännande och läsvärda böcker. Nattfåk är den bästa.

Som tredje bok kan jag inte låta bli att välja den totalt oläskiga Spöket på Canterville. En gullig och underhållande bok om ett spöke!


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Halloween”

  1. Dessa böckerna får jag nog läsa:)
    Låt den rätte komma in (filmen) gilla jag jätte mycket och tyckte den var en av de bästa svenska filmerna som gjorts som dessutom ska vara läskig.

    1. Då borde du verkligen läsa boken, för den är riktigt bra! Om du gillar skräck kan jag egentligen rekommendera allt av John Ajvide Lindqvist.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.