Vill gå hem

Rakel och Rut är systrar, men de är så olika som man kan bli. Rut är den ordningssamma och duktiga. Hon har lyckats med sitt liv: har både jobb och familj. Rakel är den slarviga, som blir hysterisk för minsta lilla. Hon är arbetslös sedan en tid tillbaka och har kastat bort i stort sett hela livet tillsammans med en man som ständigt bedrar henne och är otrogen.

Till slut blir det uppenbart även för Rakel att det inte går att leva tillsammans med den mannen. Istället får hon flytta hem till systern och sedan den dagen är det kaos i Ruts välordnade hem.

Boken handlar även om Ruts son, Daniel, som är en tyst och udda pojke. Alltid blir han daltad med. Han fattar tycke för den knäppa Rakel och är kanske den enda som uppskattar att ha henne i samma hus.

Det här är en vacker berättelse om några udda människors strävan efter att leva ett lyckligt liv. Eller är de så udda förresten? Egentligen är de nog så vanliga som man kan bli. Gardell kan konsten att skriva om den alldeles vanliga människan. Han kan hitta saker i vardagen som man kan känna igen sig i. Det gör att man ofta har ett leende på läpparna när man läser boken. En bra bok!


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.