Rut och jag

Juli med Rut

Nu är Rut här! Hon föddes den 23:e maj, ett par dagar innan beräknat. Det har såklart varit väldigt omvälvande att bli förälder – vi har fått en helt ny person att lära känna. Så sakteliga har vi börjat hitta lite rutiner. Här på bloggen har det nog inte märkts att jag har ägnat mig åt helt andra saker än bloggen, men så hade jag också nästan två veckors föräldraledighet innan hon kom och vad skulle jag egentligen roa mig med under de regniga dagarna när jag bara var hemma och vilade? Jo, jag hann tidsinställa en del inlägg (och göra en hel del annat). För mig har bloggen alltid varit en hobby som jag ägnar mycket tid åt i perioder och inte speciellt mycket tid alls i andra perioder. Vi får se hur resten av föräldraledigheten kommer att bli.

Något som blivit är i alla fall att jag läser mycket. Om jag någonsin hade en idé om att helamma så övergavs den inom några dagar sedan vi kom hem från BB, men ammar gör jag och det blir mycket av den varan. Här har man plöjt böcker om barn hela våren, men ingenstans har någon delat med sig av faktumet att en amningsstund kan vara +2 h lång. I början gjorde jag ingenting annat än amma, kändes det som (sedan bestämde jag mig för att komplettera mer ersättning om det tar längre tid än 1 h). Jag hinner faktiskt läsa en hel del böcker medan jag ammar. Och ja, jag förstår att man ska knyta an till sitt barn och ha ögonkontakt och så vidare, men det hinns med det också, tro mig.

Så det är ungefär det som händer: amning och läsning. Jag plockar bland böcker jag redan har här hemma och läser lite av varje. Allra helst läser jag på läsplattan, som enkelt går hålla med en hand och som praktiskt nog har upplyst skärm så att jag även kan läsa om det är mörkt. Jag är lite sugen på att ge mig i kast med en tegelsten här näst, helst Ett litet liv, som så många har höjt till skyarna, men vi får se hur det går. Det kanske inte går att bläddra och hålla i Rut samtidigt.

Ett litet liv av Hanya Yanagihara

Utöver att läsa har jag inte så många planer för den närmsta tiden. Vi valde att hålla sommaren öppet eftersom vi ju har en liten bebis hemma. Jag hoppas dock att vi kommer iväg till Öregrund en sväng, även om det blir en lång bilresa i så fall. Det får kanske bli i augusti. Annars planerar vi att vara i stugan en del och att umgås med nära och kära. Det blir nog bra!

Vad hittar du på i sommar?


Kommentarer

6 svar till ”Juli med Rut”

 1. Stort grattis!

  1. Tack! 🙂

 2. Åh, grattis till er Rut! Jag hoppas att ni får en härlig sommar nu.

  Jag kom igång rejält med läsningen när jag ammade (efter att den värsta förvirringen lagt sig).

  1. Tack så mycket! 🙂 Hoppas du får en fin sommar du med!

   Jag hade trott att jag skulle ha 0 tid för läsning nu när jag är mamma. Det var lite av en positiv överraskning att just läsning är något som funkar nu när det blir mycket tid hemma..!

 3. Välkommen till världen, Rut! I sommar ska jag försöka få tillbaka min läslust, genom att bara läsa böcker som andra har höjt till skyarna och som jag inte har läst än. Visst förtar det lite känslan av att hitta något nytt och okänt, men just nu känns livet för kort för att en ska traggla igenom något outforskat som i slutändan kanske inte ens är bra. Hoppas ni får en fin sommar!

  1. Tack!

   Det låter som en bra strategi! Jag brukar alltid vara sist på bollen, just för att jag brukar invänta recensioner. Precis som du tycker jag att livet är för kort för att läsa en massa halvdant.

   Hoppas du får tillbaka läslusten och att du får en skön sommar! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.