Nyheter

Det har trillat in några nya böcker den senaste tiden. Den första var en överraskning. Jag ser skapligt mycket på bio och har klubbkort på SF och som medlem kan man varje vecka vara med och tävla i diverse biotävlingar, där man oftast kan vinna biobiljetter. Helt plötsligt dök en vinst upp och det var inte bara biljetter:

Jag har fått soundtracket till den Oscarsbelönade stumfilmen The Artist (som är helt fantastisk!!) och en fin bok om Hollywood. 🙂

Jag har också köpt ett par böcker. Dels Tove Janssons Sommarboken, som jag har velat läsa länge, och sedan en till bok om Berlin… Kommer aldrig hinna läsa ut den innan jag åker till Berlin, men… :p Jag åker nämligen på lördag. Underst, så den syns knappt (och det är synd, för framsidan är mycket tjusig) ligger ett recensionsexemplar av boken Nattens cirkus av Erin Morgenstern. Ur baksidestexten:

Ingen cirkusdirektör ropar i megafon, inga clowner sprutar vatten på publiken, inget ”kom och se, kom och se, världens starkaste man”. Inne i dessa svart- och vitrandiga tält döljer sig en helt unik upplevelse, en fest för sinnena. Gå vilse i en labyrint av moln, vandra genom en trädgård gjord av is, häpna inför den tatuerade ormmänniskan som stoppar ner sig själv i en liten låda av glas och förundras över illusionisten som utför omöjliga magiska bedrifter. Välkommen till Le Cirque des Rêves.

Men bakom rökridåerna och speglarna pågår en tävling – en kraftmätning mellan två unga magiker, Celia och Marco, som sedan barndomen tränats i att använda sina illusionskrafter för att överträffa varandra. Vad spelarna inte vet är att detta spel är en duell intill döden och att cirkusen är skådeplatsen för ett slag som utkämpas mellan fantasins och viljans krafter. Oförtröttligt utövar de unga magikerna sin magi med skäl som deras hemlighetsfulla läromästare, Hector och Alexander, är förtegna om.

Ett annat recex är Bodil Malmstens nya. <3 Den har åkt gräddfil rakt in på plats ett på min ”att läsa”-lista. Malmsten hör till en av mina stora favoriter, så jag ser mycket fram emot hennes nya loggbok. Som alltid när det gäller Malmsten är redan titeln fantastisk: Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag.

Ja, och så har jag fyllt på med ljudböcker… De lär behövas, för min löpningssäsong har börjat och jag vill helst ha ljudbok i lurarna.


Kommentarer

4 svar till ”Nyheter”

  1. Ah, Bodil! Har redan hunnit läsa hälften….tokgillar!

    1. Har bara hunnit några sidor hittills, men ja, jag tokgillar också! 🙂

  2. Vilken härlig överrasking, verkligen! Och Nattens cirkus verkar riktigt bra. Ska definitivt kolla upp tillgängligheten på den snart.

    Svar: Vad underbart att höra eftersom Miranda också var min favoritserie när jag växte upp! Kul att se att serien har haft samma påverkan på någon annan utöver mig själv. 🙂

    1. Ja, kul att vi är flera som gillar Miranda. Det känns som en serie som tyvärr är ganska bortglömd idag, vilket är synd!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.