Mer Berlin

Det är fler än jag som ska åka till Berlin snartMimmimari ska göra detsamma och tipsar på sin blogg om boken Berlin: en stads historia. Den känns lite som ett måste för mig, som reser till Berlin för första gången och såklart vill lära känna staden lite i förväg. Annars läser jag Carl-Johan Vallgrens Berlin på 8 kapitel just nu och den känns som ett bra och personligt intro till staden. Jag hoppas att Berlin: en stads historia är detsamma.


Kommentarer

2 svar till ”Mer Berlin”

  1. Jag började läsa Carl-Johan Vallgrens bok om Berlin igår och den verkrar betydligt mera lättillgänglig än Berlin, en stads historia. Den senare går verkligen på djupet och är ibland kanske väl detaljrik. Detta gillar jag men är medveten om att det inte är allas grej.
    Har du några tips på bra boklådor i Berlin? Jag kan tänka mig att införskaffa några tyskar på originalspråk, sådana som inte har för svårt språk och inte är för tjocka.

    1. Aha. Jo, jag förstår att det är två olika böcker.. Jag har precis köpt Berlin, en stads historia. Får se vad jag tycker.. 🙂

      När jag åker till Berlin i påsk blir det mitt första besök i stan, så jag har tyvärr inga tips att dela med mig av. Men som jag förstår det är det en stor kulturstad, så det blir nog inga problem för dig att hitta böcker.. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.