Tematrio: Oväntat bra


Förra veckans Tematrio, som jag alltså inte har hunnit svara på ännu…, handlar om oväntat bra böcker!

Jag har ofta onödigt höga förväntningar på böcker och då är det svårt att inte bli åtminstone liiite besviken. Det finns dock böcker som är precis så bra som ”alla” tycker. Tre av dem är i mitt tycke Cirkeln, Harry Potter-böckerna och Niceville.

Cirkeln läste jag innan tryckning, så jag hade inget förutom förlagets ord att bygga förväntningar på. Jag fastnade för den väldigt snabbt. Den är en så smart och träffsäker bok om att vara tonåring eftersom det finns många olika karaktärer och alla går att känna igen från den egna skoltiden.

Harry Potter-böckerna var jag nog egentligen inget fan av från starten, men de växte och gick mot slutet knappt lägga ifrån sig. Otroligt spännande böcker!

Niceville tyckte jag också om väldigt mycket. När jag väl läste den hade jag blivit tipsad om den från så många håll att jag faktiskt var lite skeptisk. Jag brukar verkligen aldrig fastna för de där superhypade böckerna. Men! Omöjlig att ogilla!


Bokens/böckernas författare:


10 svar till “Tematrio: Oväntat bra”

 1. Hoppas jag också gillar Cirkeln, har blivit tipsad om den av många men är skeptisk som jag också blir när en bok blir för höjd till skyarna. Ska hämta den på bibblan snart.

 2. Cirkeln håller jag på och läser just nu och har kommit runt 150 sidor in i den. Än så länge tycker jag att den är strålande, det är svårt att lägga ifrån sig den 🙂

 3. Ibland är det lite tvärtom också, att man inte förväntar sig något alls av en bok, att man mest läser den för att inget annat finns till hands och så visar det sig att den är kalasbra! Var på väg till min syster för ett tag sedan och riskerade att sitta boklös på tåget. Snappade i all hast åt mig en pocket på stationen mest för att ha något att läsa, hade egentligen inga större förväntningar på den. Det var Karin Alvtegens roman En sannolik historia och den berörde mig s¨mycket mer än jag förväntat mig.
  En oväntat bra bok 😉
  Lo

  • Ja, absolut, så kan det också vara! Jag är nog lite feg, för jag ”vågar” sällan läsa osäkra kort.. Men nog finns det många guldkorn där ute, bland alla böcker som man inte har hört talas om..

  • Vilken sågning! 😉 Jag kan förstå vad du menar: karaktärerna ÄR ganska platta. Jag läste den i bokcirkeln och när vi diskuterade den kände vi nog alla lite samma sak. Det är så synd att det finns så många stereotyper (t.ex. att Skeeter är en ”pojkflicka”). Men jag tyckte om den ändå… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.