Tematrio: Oväntat bra

Förra veckans Tematrio, som jag alltså inte har hunnit svara på ännu…, handlar om oväntat bra böcker!

Jag har ofta onödigt höga förväntningar på böcker och då är det svårt att inte bli åtminstone liiite besviken. Det finns dock böcker som är precis så bra som ”alla” tycker. Tre av dem är i mitt tycke Cirkeln, Harry Potter-böckerna och Niceville.

Cirkeln läste jag innan tryckning, så jag hade inget förutom förlagets ord att bygga förväntningar på. Jag fastnade för den väldigt snabbt. Den är en så smart och träffsäker bok om att vara tonåring eftersom det finns många olika karaktärer och alla går att känna igen från den egna skoltiden.

Harry Potter-böckerna var jag nog egentligen inget fan av från starten, men de växte och gick mot slutet knappt lägga ifrån sig. Otroligt spännande böcker!

Niceville tyckte jag också om väldigt mycket. När jag väl läste den hade jag blivit tipsad om den från så många håll att jag faktiskt var lite skeptisk. Jag brukar verkligen aldrig fastna för de där superhypade böckerna. Men! Omöjlig att ogilla!Publicerat

i

av

Kommentarer

10 svar till ”Tematrio: Oväntat bra”

 1. Profilbild för Mathilda

  Hej, just nu har vi en tävling på Bokgläntan där man kan vinna ”Nattens Cirkus” av Erin Morgenstern. Kika gärna in där och tävla:) http://bokglantan.wordpress.com/2012/03/25/tavling-2/

  1. Profilbild för Linnea

   Skojigt! Jag har den redan, men kanske är det någon av mina läsare som är intresserad. 🙂

 2. Profilbild för Klok som en bok:-)

  Hoppas jag också gillar Cirkeln, har blivit tipsad om den av många men är skeptisk som jag också blir när en bok blir för höjd till skyarna. Ska hämta den på bibblan snart.

  1. Profilbild för Linnea

   Det är det där svåra.. att ha lagom stora förväntingar.. 😉 Hoppas att du gillar den! 🙂

 3. Profilbild för Monika

  Cirkeln håller jag på och läser just nu och har kommit runt 150 sidor in i den. Än så länge tycker jag att den är strålande, det är svårt att lägga ifrån sig den 🙂

  1. Profilbild för Linnea

   Kul att du också gillar den! 🙂

 4. Profilbild för Lo

  Ibland är det lite tvärtom också, att man inte förväntar sig något alls av en bok, att man mest läser den för att inget annat finns till hands och så visar det sig att den är kalasbra! Var på väg till min syster för ett tag sedan och riskerade att sitta boklös på tåget. Snappade i all hast åt mig en pocket på stationen mest för att ha något att läsa, hade egentligen inga större förväntningar på den. Det var Karin Alvtegens roman En sannolik historia och den berörde mig s¨mycket mer än jag förväntat mig.
  En oväntat bra bok 😉
  Lo

  1. Profilbild för Linnea

   Ja, absolut, så kan det också vara! Jag är nog lite feg, för jag ”vågar” sällan läsa osäkra kort.. Men nog finns det många guldkorn där ute, bland alla böcker som man inte har hört talas om..

 5. Profilbild för Ord och inga visor-Jessica

  Jag brukar också ha svårt för sönderhypade böcker, men ibland blir man positivt överraskad! Dock så är faktiskt Niceville inte omöjlig att ogilla. Jag gillade den inte och fick ett gult kort för det av Påhittade nöjen-Frida häromsistens… Såhär skrev jag om boken: http://ordochingavisor.se/2012/03/12/not-so-niceville/

  1. Profilbild för Linnea

   Vilken sågning! 😉 Jag kan förstå vad du menar: karaktärerna ÄR ganska platta. Jag läste den i bokcirkeln och när vi diskuterade den kände vi nog alla lite samma sak. Det är så synd att det finns så många stereotyper (t.ex. att Skeeter är en ”pojkflicka”). Men jag tyckte om den ändå… 😉

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: