Det vilda torget

Jag har halkat efter lite i mitt projekt att läsa en dikt om dagen. Jag har faktiskt inte läst ut något nytt från Tranströmersamlingen Dikter och prosa 1954-2004 på bra länge. Nu har jag dock, till sist, läst ut Det vilda torget, från 1983. Liksom i Sanningsbarriären ryms här både dikter och prosadikter i en bra blandning. Jag tycker riktigt mycket om samlingen. Här finns bland annat dikten Minnena ser mig, som har lånat sitt namn till Tranströmers biografi, som finns sist i den här samlingsvolymen.

Boken finns i samlingsvolymen Dikter och prosa 1954-2004, som bland annat finns att köpa hos Bokus och Adlibris.


Kommentarer

2 svar till ”Det vilda torget”

  1. Endiktomdagen projekt har jag också provat men det gick inte alls, tyvärr.

    Apropå Norge så lyssnar jag just på Rödhake, har hälften kvar. Tycker den är riktigt bra. Och Alberteserien har jag läst, första boken var helt otrolig, de andra var lite bleka i jämförelse men ändå, jag är så glad att jag läste dem.

    Och Eld, nu vill jag ännu hellre vinna den, har en slags känsla av att den faktiskt är ännu bättre än Cirkeln. Så trots att jag inte är nån fantasyfan har jag ändrat mig lite nu…

    1. Jag håller med om att den första Alberteboken var bäst. Det blev också ett stort och lite oväntat hopp mellan bok 1 och 2. Helt plötsligt var hon i Paris, bara sådär!

      Hoppas du vinner Eld! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.