Tematrio: Snart 17 mai

Norges nationaldag har redan varit, men jag tänkte ändå svara på Tematrio som handlar om just sjuttonde maj: Berätta om tre norska/svenska favoriter. Välj om du vill berätta om en speciell bok eller en författare.

Min absoluta Norge-favorit är såklart Cora Sandel och hennes fantastiska Alberteböcker. Finns det några bättre böcker om att vara en ung kvinna som försöker att skaffa sig ett eget liv?

En norsk bok som jag har läst i år är Jo Nesbøs Rödhake. Den är en annorlunda och väldigt spännande deckare.

Jag tycker också väldigt mycket om Ragdes Arseniktornet. Den utspelar sig faktiskt i Danmark, men författaren är ju norska. 🙂 Fint berättat familjedrama!


Kommentarer

6 svar till ”Tematrio: Snart 17 mai”

  1. Cora Sandel är en fin författare. För många år sedan läste jag Roy Jacobsens Fata Morgana och föll pladask för hans miljö -och karaktärsbeskrivningar. Ytterligare en norsk författare att rekommendera =)

    1. Tack för tipset. Ska absolut kolla upp Roy Jacobsen!

  2. Alberte-böckerna har jag i en samlingsvolym i pocket som jag fick för ca 20 kr på någon rea. Det kanske får bli den som följer med till Norge om några veckor. Inte läst den än 🙂

    1. Jag har också samlingsvolymen.. Den är en riktig tegelsten, men väldigt läsvärd! Kan också tipsa om att SRs bokcirkel har haft bokcirkel med just den samlingsvolymen. Kan vara kul att följa om man också är på väg att läsa den. 🙂 http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3349&grupp=6048

  3. sv; hahaha ja de flesta bokbloggare har ju fler än så många böcker olästa hemma men för mig är detta högst ovanligt! Men javisst tror man att man plötsligt under semestern ska hinna med att läsa alla böcker man har, MEN då kommer ju massa andra nya man vill läsa! 🙂

    1. Det kommer alltid nya böcker.. Det ständiga dilemmat! Imponeras över att du håller nere antalet olästa böcker. Det är så det borde vara, för då har man tid att läsa det man spontant kommer på att man vill ge sig i kast med.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.