Värld: dikter 1974-2004

Normalt sett brukar jag faktiskt inte läsa dikter, men jag har fått den här boken och därför bestämde jag mig för att läsa den. Anledningen till att jag inte brukar läsa poesi är för att jag har fått uppfattningen att dikter är svåra att förstå och därför inte ger så mycket. En mördande jobbig dikanalys i skolan i höstas fick mig också att tappa all motivation till att läsa någonting annat än prosa.

Värld överraskade mig dock genom att varken vara svår att förstå eller jobbig att läsa. De flesta dikter i den här diktsamlingen är ganska vardagliga små betraktelser och handlar om saker som oftast är väldigt lätt att förstå. Ett nästan genomgående tema i dikterna är Värmland, hembygden och olika hot mot bygden, som t.ex. nedläggningar.

Jag är förmodligen inte rätt person att förstå och uppskatta Bengt Bergs dikter fullt ut, men det här är en trevlig diktsamling med ett och annat som är mycket bra skrivet. Dock är jag nog för ung och bor på fel ställe för att verkligen uppskatta allt Bengt Berg skriver om.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.