Samtal till en död man

Hayleys storebror, John, har dött i en olycka vid en sprängning i Ryssland. Eftersom han var en ytterst noggrann ingenjör låter det inte rimligt att han skulle ha förolyckats efter att ha begått ett misstag. Johns flickvän, Annie, fick dessutom ett telefonsamtal från John strax precis innan olyckan skulle ha skett och att döma av vad John sa under samtalet verkar det där med olyckan inte vara sant.

Hayley och Annie beger sig därför till Ryssland för att, om inte finna John levande, åtminstone få se platsen där han dog. I Ryssland får Annie och Hayley fler anledningar till att vara misstänksamma. Annie är övertygad om att Johns mystiska ”död” har med den ryska mafijan att göra.

Samtidigt som Hayley och Annie beger sig till Ryssland vaknar en man upp från fästingfeber. Han har tappat minnet och vet varken vad han heter eller vart han är på väg, men en sak vet han: han är förföljd av vargen och björnen och de vill honom något illa.

Det här är en väldigt spännande bok. Man förstår ju visserligen direkt att mannen med fästingfeber är John, men man vet inte hur det ska gå för honom eller om han någonsin kommer att träffa Hayley och Annie igen. Intressantast med boken tycker jag dock är att läsa om Ryssland, där polisen knappast står på lagens sida i alla väder. Jag älskar också att läsa om de ryssar som man får träffa på i boken: de gamla och fattiga människorna i byn som inte ens finns med på kartan, taxichauffören som drömmer om rikedom och att ha ett stort taxibolag och den ensamme mannen med ikonerna. Det här är en riktigt bra bok om Ryssland, maffia och sökandet efter en man som kanske inte ens lever längre.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.