Ronja rövardotter

Natten då Ronja föds stormar det i Mattisskogen och Ronja får en dramatisk start på livet. Åskan slår nämligen ned och delar Mattisborgen mitt itu.

När hon blir äldre får hon lära sig allt om livet i Mattisskogen och hennes pappa, den stora rövarhövdingen Mattis, lär henne vad hon måste se upp med. Han berättar om Borkarövarna, Mattisättens största fiender, som Ronja måste akta sig för.

Så kommer det en dag då Ronja träffar en pojke i hennes egen ålder. Pojken heter Birk Borkason och har flyttat in i den andra halvan av Mattisborgen, den halva som ligger på andra sidan gapet som åskan skapade den där natten då Ronja föddes. Ronja vill inte veta av Birk, men till slut händer det saker som binder dem samman ändå. Ronja och Birk bestämmer sig för att de ska vara som syskon och aldrig ska skiljas åt, men detta är såklart svårt när deras familjer är fiender och inte tål varandra.

Det här är en vacker och spännande saga om vänskap, sorg, mod och stolthet. Boken är en ganska typisk Romeo & Julia-saga, men det gör inte boken dålig. Det här är en fantastisk berättelse att läsa om och om igen.


Kommentarer

Ett svar till ”Ronja rövardotter”

  1. […] bok!) 5 Mumin-serien 5 Mina drömmars stad-serien 5 Maken (vad är det här för bok??) 4 Ronja Rövardotter 4 Ormens väg på hälleberget (den ligger och väntar, jag har till och med köpt den!) 4 Ondskan […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.