Ronja Rövardotter som anime

Som så många andra i min generation så förknippar jag Astrid Lindgrens berättelser väldigt mycket med filmatiseringarna. Det var sällan böckerna som var min första ingång till Astrid Lindgrens värld, även om jag förr eller senare har läst det mesta också. Och trots att en del specialeffekter kanske är lite väl B idag och trots att det nu för tiden kan kännas jättemärkligt med dubbade skådespelare i en del filmatiseringar, så är såklart de ursprungliga filmatiseringarna ”de rätta” filmatiseringarna för mig.

Med det sagt så tycker jag såklart att det är härligt att nya generationer får ta del av Astrid Lindgrens berättelser i filmatiserad form och att de då får ta del av lite nyare, och på sätt och vis fräschare(?), produktioner. När jag hörde att Ronja Rövardotter precis har blivit anime så blev jag mycket nyfiken och glad faktiskt! Jag har förmodligen aldrig kollat på anime (märkligt? men sant!). Men om det är någon anime jag känner till sedan tidigare så är det faktiskt Spirited away och Min granne Totoro. Det är precis samma studio som har tagit sig an Lindgrens berättelse om Ronja. Tydligen gick animeversionen i Japan redan 2014, men med start 30:e januari går den att se i Sverige på Barnkanalen.

Jag är inte helt hundra på att det här är rätt trailer (min japanska är inte så bra ;)), men jag är ganska säker på att den nya versionen av Ronja ser ut lite såhär:


Kommentarer

2 svar till ”Ronja Rövardotter som anime”

  1. Jag har sett hela, den finns på nätet på japanska med engelsk text. Den blir bättre och bättre för varje avsnitt (26 avsnitt lång). Lite trög i början men det är värt att hålla sig kvar. Men! Jätteläskig! Inte för unga barn! I Japan är inte tecknat så förknippat med barn, men i Sverige förväntar sig nog föräldrar att femåringar ska kunna se bara för att det är tecknat. Jag tyckte att avsnittet med de underjordiska var väldigt obehagligt, känns lite tolvårsgräns på det.

    1. Kul att höra att den är bra och sevärd!
      Jag kan verkligen tänka mig att det blir en kulturkrock när anime kommer till Sverige. Precis som du säger så förknippas ju tecknat verkligen med barn i det här landet. Kanske är det lite knasigt att serien nu går på Barnkanalen. Hoppas att de har något bra intro och varnar för att det kan vara läskigt.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.