Lyssna istället för läsa

Årets sommarpratare har pratat klart i radio och själv har jag faktiskt lyckats lyssna på i stort sett alla. Som podcasts alltså… Och jag kan verkligen rekommendera er att göra detsamma. Det finns många intressanta författare bland sommarpratarna; bara en sådan sak!

Missa inte Nesbøs sommarprat, där han bland annat berättar om hur det var när han skickade in sitt första manus. Missa heller inte Sara Bergmark Elfgrens sommarprat, är hon bland annat pratar med sig själv som femtonåring, eller Martina Haags prat om en dröm som ledde till en resa till hennes pappas hemland, Estland.

Det är alltså de författare, bland årets sommarpratare, som jag också har läst. Det finns flera andra författare representerade. Jag blev  faktiskt väldigt nyfiken på både Märta Tikkanen och Jenny Jägerfeld efter att ha hört deras sommarprat. Läst någon av dem?

Vill du ha mitt bästa tips på på aktuell sommarpratare som inte är författare, så tycker jag att Marika Carlssons berättelse om att växa upp som adopterad och hennes berättelse om en återresa till Etiopien var helt fantastiskt. Mycket roligt och intressant!


Kommentarer

6 svar till ”Lyssna istället för läsa”

  1. Jag måste lyssna ikapp lite på årets sommarpratare! 🙂 Låter som att det har varit många bra program!

    1. Det måste du absolut göra! Det har varit många intressanta/roliga/tankeväckande program.. Bra blandning! 🙂 Inte minst är det roligt att lyssna på sommarpratare som man inte känner igen sedan tidigare.

  2. Å! Jag tänker alltid att jag ska lyssna på sommarpratarna! Nu måste jag bara göra det! Måste lyssna på de som du har tipsat om förutom Nesser. 🙂

    1. Jag tänker också att jag ska lyssna på Sommar, men sedan blir det aldrig av.. Det här är första sommaren jag har lyssnat på fler än någon enstaka. 😉 Podradio är hemligheten.. Jag har lyssnat istället för ljudbok när det har passat att lyssna på jobbet.. 🙂

  3. Jag har lyssnat på några stycken och tyckte också Jenny Jägerfeldts program var bra, bättre än vad ajg tycker om hennes bok ”Här ligger jag och blöder”. Speciellt gillade jag att hon i programmet sa ifrån om mindfulness som det verkligen blivit lite för mycket av just nu.

    1. Jag tycker också att det var bra att hon pratade om mindfulness. Jag känner flera andra psykologer som också är kritiska till det här med att vem som helst kan snickra ihop en ”terapi” och kalla sig terapeuter, livsstilcoacher och allt möjligt.. En del hjälper nog mer än stjälper och det finns en poäng med att det finns en psykologutbildning.. :/

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.