Lyssna på noveller

Missa inte att lyssna på de nominerade novellerna till Sveriges radios novellpris, i P1. Novellerna har tidigare sänts under våren och jag har faktiskt missat allihop, men imorgon drar repriseringen igång och du kan först lyssna på Rose Lagercrantzs Två systrar på Kuba, uppläst av Pernilla August. Sedan följer de andra nominerade: La vie en rose av Oline Stig, Den andra författaren av Peter Kihlgård, Paulo Coelho av Liv Strömquist och Gift mot sin vilja av Arkan Asaad.

Liv Strömquist, som bara med sitt seriealbum Ja till Liv! blev en av mina favoritförfattare, och Arkan Asaad, vars bok Stjärnlösa nätter gjorde mig väldigt berörd.. Gud, vad roligt att lyssna på deras noveller. Förstår inte hur jag kan ha missat detta.

Vinnaren utses genom omröstning på webben (startar imorgon) och priset delas ut på Bokmässan.


Kommentarer

3 svar till ”Lyssna på noveller”

  1. Säger som bloggbohemen, detta hade gått mig helt förbi, men det blir perfekt att lyssna på idag!

    /Malin

  2. Åå tack för påminnelsen!

    SV: Ja, men då tycker jag absolut du ska läsa den 🙂

  3. Tack för tipset! Jag har också helt missat detta!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.