Mer prisregn över Stjärnlösa nätter

Stjärnlösa nätter är en av årets mest minnesvärda böcker, tycker jag. Den väcker många intressanta tankar om hederskultur, eftersom den handlar om en ung man som tvingas att gifta sig mot sin vilja, och det är ett perspektiv som ofta glöms bort i debatten. Arkan Asaad är nu en av två författare som får stipendium från Stiftelsen Klas de Vylders Stipendiefond för Invandrarförfattare. Roligt, tycker jag! Dessutom har han kammat hem Sveriges radios novellpris. Hoppas att han skriver mer. Mycket mer!


Kommentarer

5 svar till ”Mer prisregn över Stjärnlösa nätter”

  1. Ja visst var den bra. Det var också den absolut första boken jag lånade och läste på min då helt nya läsplatta. Kan inte tänka mig en bättre bok till att bryta in mig i det digitala. (fast jag föredrar givetvis fotfarande fysiska böcker. Det är bara så smidigt ibland. :P)

    1. Jag föredrar e-böcker, men måste oftast lästa pappersböcker p.g.a. olika praktiska skäl, t.ex. att boken inte ens finns som e-bok… 🙁

      Men Stjärnlösa nätter lyssnade jag faktiskt på och jag tyckte att uppläsningen var bra och adderade något. Det är en författaruppläsning. 🙂

  2. Verkligen kul att den här fina och tänkvärda boken uppmärksammas så mycket.

    1. Ja, jag håller med. Den väckte många tankar och jag tror att det är många som borde läsa den/lyssna på den och reflektera lite.

  3. Låter som intressant läsning!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.