Judasbarn

Rouge Kendalls tvillingsyster kidnappades och mördades en vinter när Rouge och hans syster fortfarande gick på ortens privatskola. Nu har Rouge hunnit bli polisaspirant och plötsligt sker en kidnappning liknande det som hände hans syster. Det ska snart bli jul och två unga flickor försvinner spårlöst.

Mordet på Rouges syster klarades upp och en präst sattes dit för dådet, men plötsligt börjar man se ett mönster som säger att någon annan kan vara skyldig. Under åren som gått har unga flickor från trakten försvunnit innan jul. Det har börjat med att bästa väninnan till en flicka från en rik familj har rövats bort och denna flicka har sedan använts för att locka fram flickan från den rika familjen. Den sadistiske kidnapparen har sedan mördat den rika flickans väninna och sedan väntat fram till juldagen med att mörda den rika flickan och med att klargöra för alla att de båda flickorna är döda.

Rouge och de andra poliserna letar febrilt efter kidnapparen och hoppas på att hitta de båda flickorna innan julen kommer.

I boken varvas polisutredningen med de kidnappade flickornas berättelse om deras kamp för att överleva och för att komma ut från det ställe där de är inlåsta.

Boken är spännande och lite otäck, men känns ganska orealistisk eftersom miljöerna den utspelar sig i är så underliga och eftersom de båda flickorna beter sig så vuxet för sin ålder. Trots att den kanske inte är rakt igenom trovärdig är det en deckare som lämnar sina spår och som håller en på halster ändra fram till slutet. Jag är inget stort fan av deckare, men en kompis tipsade mig om denna bok och jag gillade den.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: