Trevliga ljud, absolut

Det är dags för Stora ljudbokspriset igen (tidigare: Iris ljudbokspris). I år har många gratulerat uppstickaren A nice noise, som står bakom hela hela tre av de sju nominerade: Stjärnlösa nätter av Arkan Asaad, Änglarnas svar av Stefan Einhorn och Alla mina vänner är superhjältar av Andrew Kaufman. Jag vill gärna tro att de många nomineringarna dels beror på att böckerna är bra, såklart, men också på att ljudboksproducenten är riktigt duktigt på att marknadsföra sig på sociala medier. Facebooksidan uppdateras flitigt och förlaget marknadsför sig aktivt på bokbloggar. Jag och många andra bokbloggare har fått en hel del av deras titlar. Själv har jag lyssnat på både Stjärnlösa nätter och Änglarnas svar, men Alla mina vänner är superhjältar har också blivit flitigt ombloggad. Jag är också supersugen på att lyssna på den. Den är ju uppläst av min favorit, Morgan Alling! Utan att ha lyssnat på den hoppas jag lite att det är just den som ska vinna. Alling är ju fantastisk..! Annars kan jag inte annat än tipsa om såväl Änglarnas svar som Stjärnläsa nätter, kanske särskilt Stjärnlösa nätter, som jag har uppmärksammat i flera inlägg i år. Det är en mycket intressant och engagerande berättelse om en ung man som blir bortgift mot sin vilja.

Övriga titlar har jag inte lyssnat på, men de andra nomineringarna är alltså Minnet av en smutsig ängel (Henning Mankell), Felicia försvann (Felicia Feldt), Hundpojken (Eva Hornung) och Dehlis vackraste händer (Mikael Bergstrand). Prisutdelning sker på årets Bokmässa.


Kommentarer

Ett svar till ”Trevliga ljud, absolut”

  1. […] upp och kommer ut med intressanta titlar som får stor spridning. Det märktes ju inte minst när nomineringarna till Stora ljudbokspriset tillkännagavs och en majoritet av de nominerade visade sig komma från lilla A nice […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.