Tematrio: Tjocka släkten

Jag kör på med en gammal Tematrio: Tjocka släkten. Berätta om tre böcker med några släktingar (eller ingiftingar) i titeln.

Bröderna Lejonhjärta har alla läst. 🙂 Fin saga! Jag hoppas att den nya filmatiseringen blir bra…

Mormor gråter och andra texter är en samling med texter av Jonas Gardell och i mitt tycke är den en av hans bästa. Bland annat innehåller den pjäsen med samma namn som titeln.

Älskade syster är en tegelsten av Joyce Carol Oates. Den är löst kopplad till ett verkligt fall och handlar om en dysfunktionell familj där den lilla dottern pressas hårt till att bli en konståkningsprinsessa och sonen i familjen försummas. Gripande och intressant, som alltid när Oates berättar.


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Tjocka släkten”

  1. Älskade syster tyckte jag verkligen var bra – och hemsk. Bröderna Lejonhjärta läste jag flera gånger som barn. Visste inte att det skulle komma en ny filmatisering. Såg den första filmen när den kom och avskydde den.

    1. Älskade syster hör till en av mina favoriter bland Oates böcker – trots att den inte brukar räknas in bland hennes starkaste.. Jag läste ut den på några dagar, trots att den var så tjock och att jag inte är någon snabbläsare..

      Jag hör nog till de som gillar den äldre filmatiseringen av Bröderna Lejonhjärta, men den är ju lite daterad.. Specialeffekterna funkar nog inte för barn idag.. Så jag gillar att den filmas på nytt nu. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.