Äntligen något nytt av Pessl!


Det sägs att det kommer nytt med Marisha Pessl i år! Det var några år sedan.. Men jag läste och fastnade totalt för hennes första bok, Fördjupade studier i katastroffysik. Sedan har det inte utkommit något mer och det har verkligen känts synd. Hennes debut var så speciell och annorlunda. Boken är upplagd som en kursplan och den är spännande och förbluffande rakt igenom.

Fördjupade studier i katastroffysik - Marisha Pessl

Jag har försökt hitta info om den kommande boken, men har inte hittat mer än att den heter Night film och kommer ut i augusti. Hittade också några rader på Goodreads:

”A psychological literary thriller in which a young New York filmmaker sets out to investigate the apparent suicide of Ashley Cordova, daughter of a famous and reclusive movie director.”

Den översätts förhoppningsvis till svenska rätt så kvickt.

Bokens/böckernas författare:

Ämnen:


8 svar till “Äntligen något nytt av Pessl!”

    • Kul att vi är fler som har längtat efter mer Pessl. Hoppas boken lever upp till förväntningarna bara.. 🙂

    • Ja, jag gillar också omslaget. 🙂 Jag vet inte heller så mycket om författaren, faktiskt. Men boken är kanonbra!

  1. Nämen, vad ROLIGT! Jag älskade också ”Fördjupade studier..” Har du läst ”Den hemliga historien” av Donna Tartt? Jag har i efterhand förstått att det är originalet, men jag tycker ändå att Pessls bok är väldigt mycket bättre.

    • Kul att du också gillar boken. 🙂 Jag läste Tartts bok långt efter Fördjupade studier… Det har slagit mig att de påminner om varandra, men jag visste inte att de liksom ”bygger” på varandra. Jag har nog mest trott att Pessl har inspirerats av Den hemliga historien – inte att hennes bok är någon slags nyversion av Tartts roman. Fast när du säger det, så förvånar det mig inte. De har samma teman. Och jo, jag föredrar nog också Fördjupade studier… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.