Vad hände sedan?

Ibland läser man böcker som väcker tankar och frågor. Efter att ha läst Rysk dagbok vill man t.ex. veta vem som tystade Anna Politkovskaja. Då är det skönt att senare få veta att någon faktiskt har gripits och dömts för mordet (härvan som började nystas upp förra året är dock inte färdigutredd..).

En helt annan typ av bok, men som också rörde upp många känslor, är Isabella Lövins Tyst hav. Lövins reportagebok om det ohållbara fisket fick mig att kryssa Lövin i Europaparlamentsvalet och att bry mig ännu mer om att äta fisk från säkra bestånd. Glädjande nog såg jag här om dagen att Lövins och andras arbete i EU verkar leda fram till konkreta förbättringar inom fisket. Parlamentet har nu röstat igenom att överfiske ska vara förbjudet från 2015. Nu ska fiskekvoter bestämmas av experter och dumpning ska inte längre tillåtas.

En del böcker bjuder dock fortfarande på frågetecken. Vad har t.ex. hänt med de utnyttjade barnen i Majgull Axelssons Rosario är död? Alla knasigheter i Matens pris? Turismens baksidor i Välkommen till paradiset? Uppföljning, tack!

Rysk dagbok - Anna Politkovskaja tysthav

Rosario är död - Majgull Axelsson Matens pris - Malin Olofsson, Daniel Öhman Välkommen till paradiset - Jennie Dielemans


Kommentarer

3 svar till ”Vad hände sedan?”

  1. […] ett tag sedan snappade jag upp att Isabella Lövins och andra engagerades arbete lett till resultat vad gäller EU:s fiskepolitik. […]

  2. Hurra för fisket!
    Gillar uppföljningar – i ”Filter” har de alltid en sån sida längst bak – hur gick det med våra gamla reportage. Mkt bra.

    1. Aha. Jag har aldrig läst Filter, men det låter verkligen fiffigt. Det är för lite uppföljningar i pressen!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.